Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 28.03.2015.
16:27
sputniknews A

"Angela Merkel ne bi trebalo da ignoriše mišljenje Rusije"

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder kritikovao je politiku Angele Merkel prema Rusiji. Sudeći po njegovim rečima, nije trebalo ignorisati stav Moskve o asocijaciji Ukrajine sa EU, kao i isključenje Rusije iz "Velike osmorke". On je siguran da niko ne dovodi u pitanje teritorijalnu celovitost Ukrajine.

Reuters/F. B.
Oštre kritike na račun Angele Merkel: Gerhard Šreder

U intervjuu listu Špigl, bivši nemački kancelar Gerhard Šreder kritikovao je odnos Angele Merkel prema Rusiji. On je ukazao na nedopustivost pokušaja međunarodne izolacije Rusije i njeno isključivanje iz "Velike osmorke".

- Upravo u vreme krize pregovori su preko potrebni - naglasio je političar.

Prema njegovim rečima, Rusija sasvim prirodno oseća zabrinutost širenjem NATO-a.

 - Sa raspadom SSSR-a Varšavski dogovor je prestao da postoji, dok je NATO ne samo ostao, već se i značajno proširio na istok - izjavio je Šreder.

Svi strahovi baltičkih država i Poljske od Rusije su potpuno lažni, naglasio je nemački političar. On je naveo da ne zna nikoga u Rusiji "ko je toliko lud da pomisli o mogućnosti da dovede u pitanje celovitost Poljske i baltičkih država“.

Začarani krug sankcija Zapada i Rusije treba zaustaviti

Začarani krug sankcija i pretnji, koji su pokrenule SAD i EU zbog situacije na istoku Ukrajine, treba zaustaviti, izjavio je u intervjuu nedeljniku Špigl bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder.    

- U ovom konfliktu sve strane su napravile greške koje su izazvale lančane pretnje, sankcije i primenu nasilja. Sada treba izaći iz tog lanca. Minsk 2 pokazuje da su zainteresovani za to svi učesnici i da niko ne sumnja u teritorijalnu celovitost Ukrajine - rekao je Šreder.

- Velika greška Evropljana, uključujući i vladu Nemačke, bila je u tome što su dopustili da tadašnji šef Evropske komisije Žoze Manuel Barozo vodi pregovore o Sporazumu o asocijaciji samo sa Ukrajinom, a ne i sa Rusijom. Iako su svi znali da Ukrajina nije jedinstvena u kulturnom planu - naveo je bivši kancelar.

Prema rečima nemačkog političara, pre toga se na visokom nivou moglo razgovarati o pitanju o kojem sada svi govore — šta će biti sa Ukrajinom, koja je sa jedne strane povezana sa EU, a sa druge strane članica Evroazijskog ekonomskog saveza?

POVEZANE VESTI

Subota 28.03.2015. 16:40
Улога у нападу НАТО на СР Југославију 1999. године. Шредер је први немачки канцелар после Адолфа Хитлера који је послао немачку војску у инострани рат, у склопу напада НАТО на Југославију 1999. године. Ову одлуку је оправдао на следећи начин: „На геноцид у Југославији не може се одговорити пацифизмом и Немачка мора да стане иза етничких Албанаца, жртава протеривања, силовања и убијања“.
Subota 28.03.2015. 21:34
Šrederu-tvoja Angela ne misli za nju drugi misle.Ona je ko baba Vanga -tumač tudjih misli,s tim što je baba vanga za razliku od nje smela slobodno i da misli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online