Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 19.03.2015.
13:44
Tanjug A

Merkelova jedva čeka susret sa Ciprasom

Nemačka kancelarka Angela Merkel raduje se predstojećem bilateralnom susretu i mogućim raspravama sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom, koji će u prvu posetu Berlinu u funkciji premijera doputovati sledećeg ponedeljka, preneo je Rojters.

Reuters
Angela uvek spremna za svađu (ili - raspravu, kako ona kaže)

- Pozvala sam grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da dođe u Berlin u ponedeljak i radujem se njegovoj poseti. Imaćemo vremena za detaljan razgovor i, možda, raspravu - rekla je ona u izlaganju u Bundestagu.

Rojters navodi da su se poslanici donjeg doma nemačkog parlamenta pritom nasmejali.

Nemačka kancelarka dodala je da ne treba očekivati da će na sastanku u ponedeljak biti postignuto rešenje problema, navodi britanska agencija.

Merkelova se do sada samo jednom susrela sa Ciprasom, 12. februara, na samitu Evropske unije (EU) u Briselu, a danas će njih dvoje učestvovati na dvodnevnom samitu šefova država ili vlada zemalja EU.

Iz Brisela je javljeno da će na insistiranje grčkog premijera na marginama sastanka biti održan mini-samit tokom kog će Cipras razgovarati sa Merkelovom, francuskim predsednikom Fransoa Olandom i šefom Evropske centralne banke Marijom Dragim.

S druge strane, nemački mediji su, pozivajući se na diplomatske krugove u Atini, preneli da je cilj Ciprasove posete smirenje odnosa između Berlina i Grčke i da saradnici grčkog premijera, pred njegovu posetu, izjavljuju da on sada želi da u svoje ruke uzme rešenje finansijske krize.

Cipras dolazi u Berlin u uslovima ozbiljnih političkih rasprava i nesuglasica na temu dužničke krize i zahteva Atine da joj Nemačka isplati ratnu odštetu.

Iz nemačke vlade se naglašava da diskusija o grčkoj dužničkoj politici nije bilateralna tema i da Nemačka želi prijateljske odnose sa Grčkom.

- Mi želimo da Grčkoj budemo dobar prijatelj i partner - rekao je porptarol nemačke vlade Štefen Zajbert i naglasio da grčka dužnicka kriza nije bilaterano nemačko - grčka tema, već evropsko pitanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.03.2015. 15:19
Merkelova jedva čeka ne moš da dočeka-pa konačno joj dolazi jedno ljudsko stvorenje-mlado,lepo zdravo i pravo.
Četvrtak 19.03.2015. 15:18
Nemačka kancelarka Angela Merkel raduje se predstojećem bilateralnom susretu i mogućim raspravama sa grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom,...., mlad i zgodan čovek, nema šta .....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online