Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 01.03.2015.
13:55
Tanjug A

"Mučenjem terorista do korisnih informacija"

Bivši šef britanske obaveštajne agencije MI6 ser Džon Sojers izjavio je da je mučenje osumnjičenih terorista rezultiralo prikupljanjem "korisnih informacija", dok "Indipendent" otkriva da je zahvaljujući njima sprečen teroristički napad na tlu Velike Britanije.

Reuters
Mučenje se izbegava, ali može biti korisno i daje rezultate: Džon Sojers

U prvom intervjuu od kada je u januaru otišao sa mesta šefa MI6, Sojers je za BBC rekao da se torturom može doći do obaveštajnih podataka i da službe bezbednosti izbegavaju upotrebu mučenja zato što je to u suprotnosti sa vrednostima britanskog duštva, a ne zato što ne daje kratkoročne rezultate.

Ser Džon je pokušao da odbrani bezbednosne službe od optužbi da snose odgovornost za radikalizaciju britanskih muslimana, uključujući Muhameda Emvazija koji je, kako se veruje, odgovoran za ubijanje talaca u Siriji.

Pozivajući se na pouzdani obaveštajni izvor, "Indipendent" piše da je pronalaženje bombe u toneru štampača u teretnom avionu kompanije UPS na aerodromu Ist Midlends bilo moguće samo zbog toga što su dva zvaničnika britanske vlade u Saudijskoj Arabiji bila u "direktnoj komunikaciji" sa timom koji je, navodno, mučio operativca Al Kaide prilikom ispitivanja.

Teroristi su imali plan da upotrebe bombe u tonerima za obaranje dva aviona iznad istočnog dela SAD.

Međutim britanske vlasti su otkrile prvu eksplozivnu napravu na glavnom aerodromu za teretne avione nakon "dojave" iz Saudijske Arabije. Druga naprava je otkrivena u transportnom avionu u Dubaiju. Oba aviona su doletela iz Jemena.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.03.2015. 14:20
Buducnost Sveta za koju godinu !!!!!! Zakoni se menjaju u korist Apsolutne kontrole covecanstva pod izgovorom " Borbe protiv terorizma "............Postavlja se pitanje ' koga ce proglasit teroristom i zbog cega ce to delo biti teroristicko ". Kazimo da se suprostavljamo cipovanju !...............gmo hrani !.............uclanjene u zlocinacke blokove eU !...............da necemo da sankcionisemo po njihovom naredjenju !.............da necemo da prodajemo Nasu Zemlju !..............Najbolji Primjer je Nas Voljeni Namuceni Vodja Svih Srba + Dr. Vojislav Seselj +............Koga su Neduznoga Mucili tolike godine !!!!!! Zamislite da vas jednog dana uhapse odvedu u tajni zatvor i da vas tamo zatvorenoga.....muce...............+ Samo zato sto Smo Izvorno Pravoslavni Srbi + Svako ko podrzava put Srba u eU i nacci-nato kopa grob Svim Buducim Generacijama Srba . +
Nedelja 01.03.2015. 16:53
Ko kaže da mučenje i zlostavljanje nije dozvoljeno-to je jedina i isključiva metoda zapada.Laž.mučenje,zlostavljanje-koje metode-pa nalik na njih-izopačene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online