Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.02.2015.
10:39
Z. Mirković - Vesti A

Srpski Pink panter dolijao sa plenom

Srpski državljanin Miloš J. (35) uhapšen je u Beču zbog sumnje da pripada međunarodnoj razbojničkoj bandi Pink panter koja je prošlog meseca u švajcarskom Montreu opljačkala zlataru iz koje je ukradeno 18 skupocenih satova i veća količina nakita. Zajedno sa Srbinom uhapšena su i trojica Izraelaca, od kojih jedan živi u Beču, a preostala dvojica u Belgiji.

Reuters/A.S.
Prilikom hapšenja kod bande su pronađeni nakit i satovi vredni pola miliona evra

Miloš J. i njegovi saučesnici uhapšeni su hotelu u Beču, a prilikom pretresa policija je kod njih našla nakit i satove ukupne vrednosti 500.000 evra, kao i još 57.000 evra u gotovini.

Saradnja policija

Austrijska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih uz saradnju sa srpskom, nemačkom, švajcarskom i belgijskom policijom, a Ebner je delovanje Pink pantera opisao u samo nekoliko reči:
- Oni su brzi i profesionalni!

- Ovo je prvi put da smo uspeli da u Austriji uđemo u trag operaciji preraspodele plena u okviru bande Pink panter i da smo identifikovali i uhapsili osumnjičene - rekao je novinarima Evald Ebner iz Uprave austrijske kriminalističke policije.

Prilikom hapšenja, policija je zaplenila skupocene satove ukradene prošlog meseca u Švajcarskoj, a među njima je bio i jedan vredan čak 53.000 evra. Policija je navela da je srpski državljanin Miloš J. doputovao iz Beograda u Beč na sastanak s ostalom trojicom pripadnika Pink pantera, kako bi obavili primopredaju novca i ukradenih satova.

I pored mnogobrojnih konferencija Interpola na temu Pink pantera i istraga širom sveta, policijama je dosad bilo potpuno nejasno šta se dešava s plenom, budući da se dosad vredni satovi i nakit nisu pojavljivali. Policija je polazila od pretpostavke da Pink panteri prodaju plen na crnom tržištu u Aziji i na arapskom prostoru, pa je zbog toga bilo veliko iznenađenje kad su ušli u trag koji je vodio u Beč!

- Srpski državljanin Miloš J. (35) je ukradenu robu iz Srbije prošvercovao u Beč da bi je preprodao, a policija ga je, na osnovu dojave, pratila od granice. Kada je nestao u jednom hotelu, inspektori su postali nervozni, ali je ubrzo utvrđeno da se nalazi u sobi na trećem spratu hotela - preneo je policijski pukovnik Robert Klug.

Policija je Miloša uhapsila po izlasku iz hotela sa 57.000 evra u torbi, a u hotelskoj sobi naišla je na trojicu Izraelaca koji su kod sebe imali 24 ručna sata i nakit ukupne vrednosti pola miliona evra

Pričali samo gluposti

Pukovnik Klug je precizirao da je uhapšeni Šaron J. nastanjen u Beču, dok Rubi D. i David E. žive u Belgiji. Klug je istakao i da uhapšeni nisu sarađivali s policijom, već su na saslušanju "iznosili samo gluposti".
- Osumnjičeni su sada u pritvoru i biće im suđeno zbog udruživanja u kriminalnu grupu, kao i zbog preprodaje kradene robe. Za ova dela predviđene su kazne do pet godina robije - rekao je Robert Klug.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online