Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.12.2014.
09:45
Beta A

Drama u Grčkoj: Goreo trajekt sa 478 putinka, jedna osoba poginula

Jedan grčki državljanin, stradao je posle požara na trajektu koji je sa 478 putnika plovio iz Grčke za Ankonu, saopštile su italijanske i grčke vlasti.

Beta/AP/I. T.
Iznad trajekta vidi se gust dim, a zbog nemirnog mora i vatre spasavanje se odvijalo helikopterima

Sa broda koji je rano jutros zahvatio požar, evakuisana je do sada 161 osoba, a u spasilačkim operacijama učestvuju italijanske, grčke i albanske službe i trgovački brodovi koji su se nalazili u vodama u blizini nesreće.

Brod italijanske mornarice uspeo je da zakači trajekt i on sada njime upravlja. Prethodno su se, zbog nepovoljnih vremenskih uslova i nemirnog mora i vatre koji su onemogućavali prilazak brodovima, spasilačke akcije obavljale helikopterima.

Kako prenose italijanski mediji, iznad trajekta se nadvija gust dim i brod je nagnut na jednu stranu. Spasena je 161 osoba, a u trenutku požara na njemu je bilo 422 putnika.

Brodovi koji su bili u blizini dobili su instrukcije da preuzmu putnike i članove posade sa trajekta Norman atlantik (Norman Atlantic), zapadno od ostrva Krfa, rekao je grčki ministar pomorske
trgovine Miltijadis Varviciotis.

Beta/AP/I. T.
Potvrđena je smrt jednog putnika, evakuisana je 161 osoba, a akcija spasavanje i dalje traje
 

Čovek koji je stradao, poginuo je kada je pokušao da iskoči sa broda u more, a njegovo telo iz vode je izvukla italijanska mornarica.

Grčke vlasti objavile su da na brodu "Norman Atlantik" najviše ima grčkih putnika - njih 234. Na njemu je bilo i 54 Turaka, 44 Italijana, 22 Albanaca, 18 Nemaca, devet Francuza, sedam Bugara, deset Švajcaraca, šest Austrijanaca i manji broj Mađara, Rusa, Hrvata, Makedonaca, Belgijanaca, Iračana i Holanđana.

Putnici koji su sa zapaljenog trajekta nazvali grčke televizijske stanice govorili su o dramatičnoj situaciji na brodu, koji se zapalio nešto pre 6 sati po lokalnom, odnosno 5 sati po srednjeevropskom vremenu, a plovio je iz grčke luke Patras ka italijanskoj luci Ankona.

"Posada je pokušala da spusti čamce za spasavanje, ali nismo svi mogli da uđemo u njih. Nije bilo nikakve koordinacije", rekao je jedan putnik i dodao: "Mrak je, a donji deo trajekta gori. Mi smo na palubi i možemo da vidimo kako nam se približava jedan čamac. Izvadili smo pojaseve za spasavanje, pokušavamo da se spasemo."

Trajekt "Norman Atlantik", koji je prevozio 222 automobila, 411 putnika i 55 članova posade, nalazio se na 44 nautičke milje od ostrva Krf kad je poslao poziv u pomoć zbog požara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online