Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 27.11.2014.
19:53
Blic A

Kako Putin prkosi Amerikancima?

Rusija planira da napravi glavni štab svoje komande na Arktiku u pomorskoj bazi koju koristi njena Severna flota, a novi objekat će biti u upotrebi od prvog decembra, saopštio je u ponedeljak ruski predsednik Vladimir Putin.

Obećao da nikada neće predati rusku arktičku oblast: Vladimir Putin
 

Arktička komanda je deo ruskog plana da stvori združenu vojnu jedinicu i izgradi jedinstvenu mrežu vojnih baza u arktičkim oblastima zemlje tako što će tu stacionirati vojsku, savremene ratne brodove i avione i time poboljšati zaštitu svojih severnih granica, prenosi “Ria novosti”.

Kako je prenela agencija, rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da će novoosnovana arktička komanda, nazvana “Sever”, do 2017. obuhvatati rusku Severnu Flotu, dve brigade, kao i vazduhoplovne jedinice i jedinice za protivvazdušnu odbranu.

Najnovije saopštenje usledio je nakon što su mediji nedavno objavili vest da su norveški naučnici u vodama Arktika primetili rusku podmornicu u vodama Arktika. Reč je navodno o nedavno obnovljenom 13.700 tona teškom plovilu “Delta” klase “Orenburg”, koje ispaljuje balističke rakete.

Rusija šalje bombardere Amerikancima pod nos

Viši ruski vojni komandant izjavio je u oktobru da će Rusija ojačati svoje vojne snage na Arktiku, izgradnjom dodatnih vojnih aerodroma i radarskih sistema na Arktiku.

Ruski ministar za prirodne resurse Sergej Donskoj je tada navodno rekao da će Rusija ponovo podneti zahtev UN za proširenje svojih granica na Arktiku za 1,2 miliona kvadratnih kilometara.

U oktobru 2013. ruski predsednik Putin je obećao da nikada neće “predati” Rusku arktičku oblast, nakon čega je naredio ministru odbrane da preduzme mere radi zaštite ruskih interesa u regionu, izvestila je kineska agencija “Sinhua”.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.11.2014. 20:13
NEMA OVDE NIKAKVOG PUTINOVOG PRKOSA . JEDNOSTAVNO PUTIN ZNA ŠTA SU RUSKI NACIONALNI INTERESI I PREMA NJIMA DONOSI ODLUKE .
Četvrtak 27.11.2014. 20:26
Istočni Nеmci smatraju Putina hеrojеm Objavljеno: 27. novеmbar 2014. Iako jе, nakon pada Bеrlinskog zida, prošlo vеć čеtvrt vеka, razlika izmеđu istoka i zapada Nеmačkе još uvеk postoji. Stanovnici savеznih zеmalja, koji su nеkada bile u sastavu DDR, masovno podržavaju poziciju Moskvе i na mеđunarodnoj scеni, pišе nеmački listFrankfurter Allgemeine Zeitung.
Četvrtak 27.11.2014. 20:43
VI IZ VOLa KASNITE VRLO MNOGO, OVO SU RUSI RADILI TIKOM LETA I JESNI, DRUGO, NIJE OVO PRKOSENJE VEC OBEZBEDJUJE RESURSE KOJE SU VELIKE A I NAJVAZNIJE SEVERNI MORSKI PUT KOJI OBEZBEDJUJE PLOVIDBU SVIH BRODOVA IZ KINE I AZIJE DO RUSIJE I EVROPE T,E. NEMACKE I HOLANDIJE, KRACI JE ZA 5 HILJADA KM. OD JUZNOG, PREKO INDIJSKOG OKEANA PA PLACANJE LIHVE ENGLEZIMA NA SUECKI KANAL UZ OBAVEZNU PROVERU I IZIVLJAVANJE, A RAZLIKA U TROSKOVIMA JE NA PRIMERU BRODA OD 70000 TONA 500000 $, ZATO RUSI RADE NOVE SUPERLEDOLOMCE KOJE CE DA KRCE PUT, A NARAVNO, I VOJNO GLEDANO SA VRHA PLANETE PISANJE PO GOVNIMA JE LAKSE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online