Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 15.11.2014.
16:04
Beta A

Putin napušta Samit G20

Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je danas da skrati svoje učešće na samitu privredno najjačih zemalja sveta G20 koji je danas počeo u Australiji, a završava se sutra. Za sada niko nije zvanično reagovao na Putinovu odluku da napusti Samit G20.

Nema zvaničnog objašnjenja zašto Putin napušta Samit
 

"Program Vladimira Putina je izmenjen. Skraćeno je njegovo učešće na Samitu", rekao je jedan neimenovani ruski izvor.

Ruski predsednik će učestvovati na sastancima koji su predviđeni za danas u Brizbejnu, ali ne i na radnom ručku, naveo je taj izvor, dajući do znanja da Putin sutra neće biti na Samitu.

Kako navodi agencija Frans pres, od petka, uoči otvaranja Samita G20, predstavnici SAD, Australije i Velike Britanije nisu birali reči govoreći o Rusiji, koju su nazvali "pretnjom za ceo svet". Prema pisanju kanadskih medija, premijer Stiven Harper direktno je napao Putina, rekavši mu da ima "samo jedno" da mu kaže, a to je da treba da ode iz Ukrajine.

NATO je ove nedelje potvrdio navode Kijeva da Rusija gomila trupe i vojnu opremu na istoku Ukrajine koju pod kontrolom drže proruski pobunjenici, što je Moskva još jednom odlučno negirala.

Sukobi na istoku Ukrajine danas su se nastavili. Za poslednja 24 časa poginulo je sedam ukrajinskih vojnika, a u bombardovanju grada Gorlivke, 30 kilometara od Donjecka, stradalo je pet civila.

Kremlj je saopštio da su Putin i britanski premijer Dejvid Kameron danas razgovarali i "pokazali intresovanje" za obnavljanje odnosa Rusije i Zapada. Britanski mediji su, međutim, objavili da je Kameron "bio jasan" i da je naglasio da je svako poboljšanje odnosa uslovljeno primenom dogovora iz Minska o prestanku vatre u Ukrajini.

Dodao je da u suprotnom odnosi "Rusije, Velike Britanije, Evrope i SAD" mogu biti značajno drugačiji.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 16:30
zabole cara taki za nazi zapad.sto rece dvug...mogu samo da ga pop....
Subota 15.11.2014. 16:16
Australiju dati Indonezanima :-), ovako ih je mnogo na ono malo ostrva. Lep gest bi onda bio da kao predstavnik muslimanske populacije udju u BRIKS i Savet Bezbednosti. Isterati angloamere sa Pacifika je nemoguce, ali suziti im prostor je moguce. Kao sta je Medlinka upozorila Rusiju za Sibir, mogao bi recimo Puskov da upozori US i London. Ili kineski ministar spoljnih poslova npr. Lepo imadu Severnu Ameriku i Britaniju, pa tamo neka se segace.
Subota 15.11.2014. 16:35
SAMO JEDNO DA VAM KAŽEM SVIMA SEMpUTINA_SVIH 19 NOSTE SE U 3,14KU MATERINU-RAZBOJNICI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online