Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 14.11.2014.
21:11
Srna A

"Pod hitno rešiti pitanje iranskog nuklearnog programa"

Neophodno je rešiti situaciju u vezi sa iranskim nuklearnim programom, saglasili su se u telefonskom razgovoru ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri.

Rešiti problem iranskog nuklearnog programa: Sergej Lavrov i Džon Keri
 

"Lavrov i Keri ponovili su da je potrebno uložiti sve napore da, tokom naredne runde pregovora iranskih i međunarodnih predstavnika, dođe do rešenja koje bi omogućilo normalizaciju situacije u vezi sa iranskim nuklearnim programom", navedeno je u saopštenju iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Naredne runda pregovora biće održana u Beču od 18. do 24. novembra.

Iran i predstavnici šest država, koje učestvuju u pregovorima, postigli su sporazum 24. novembra 2013. godine u Ženevi, da se u roku od godinu dana postigne konačni dogovor kojim bi bilo garantovano da se iranski nuklearni program koristi isključivo u mirnodopske svrhe, a u zamenu za postepeno ukidanje zapadnih sankcija Teheranu.

Ruski ministar je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom izrazio zabrinutost zbog odugovlačenja u istrazi o padu malezijskog aviona u Ukrajini, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

"Lavrov je izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog kašnjenja u istrazi o padu malezijskog aviona, što je u suprotnosti sa rezolucijom 2166 Saveta bezbednosti UN i pravila Međunarodne organizacije za civilni aviosaobraćaj", navedeno je u saopštenju.

Rezolucija 2166 predviđa obustavljanje svih neprijateljstava u oblasti gde se dogodila nesreća.

Malezijski avion sa 283 putnika i 15 članova posade srušio se 17. jula u regionu Donjeck, na jugoistoku Ukrajine.

POVEZANE VESTI

Subota 15.11.2014. 01:16
Kasno je za to ameri su u g....ma. Široki front saveznika protiv Amerike: Rusija, islam i Novi svetski poredak,Danas Iran predstavlja novi model društvenog razvoja i ne pokazuje znake spoljne agresije, dok čuva svoje tradicije i kulturno poreklo.Rusija se zatim našla na istoj strani kao i Kina, Indija, Iran i većina arapskih država zbog loše politike SAD o zapadnim hrišćanskim vrednostima. Sve to tako treba, pošto je Zapad osuđen na sekundarnu ulogu, dok moćne i ubrzano razvijajuće ekonomije Azije, Latinske Amerike i Afrike preuzimaju dominantan položaj na poljima politike i ekonomije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online