Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.10.2014.
09:54 >> 12:04h
Beta A

Sastali se Putin i Porošenko

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je njegov sastanak sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom bio "pozitivan". Sastanak ruskog i ukrajinskog predsednika održan je u petak u Milanu u prisustvu vodećih evropskih lidera, javljaju izveštači agencije Frans pres.

Susret u Milanu: Vladimir Putin i Petro Porošenko
 

"Bilo je dobro, bilo je pozitivno", rekao je Putin novinarima posle razgovora sa Porošenkom i evropskim liderima na marginama azijsko-evropskog samita u Milanu.

Agencija RIA "Novosti" prenela je da će Putin tokom dana imati dodatne razgovore sa Porošenkom, nemačkim kancelarom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom.

Peskov: Razgovori u Milanu teški

Razgovori ruskog predsednika Vladimira Putina sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i liderima EU u Milanu su teški, rekao je portparol kremlja Dmitrij Peskov.
"Razgovori su zaista teški, puni nerazumijevanja, nesporazuma, ali, u svakom slučaju, traju, razmena mišljenja je u toku", rekao je Peskov novinarima.
"Nažalost, neki učesnici sastanka pokazali su potpuno odbijanje da shvate stvarnu situaciju na jugoistoku Ukrajine", dodao je on, prenela je RIA "Novosti".

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da je radni doručak evropskih lidera bio pozitivan i konstruktivan, ali da ostaju "mnoge razlike".

"Napravili smo važan korak u raspravi o Ukrajini. Vjerujemo da je neophodno da Rusija bude uključena u rješavanje međunarodnih pitanja", rekao je Renci, koji je bio domaćin sastanka, prenio je TASS.

Renci je rekao da shvata da će za pronalaženje rešenja biti potrebno određeno vreme, ali da će napori biti nastavljeni "u narednim satima, danima i mesecima".

On je dodao da Rusija ima važnu ulogu u mnogim globalnim pitanjima, naročito u borbi protiv "Islamske države" i epidemije ebole, prenela je RIA "Novosti".

Britanski premijer Dejvid Kameron je izjavio da je sastanak bio "veoma pozitivan" i dodao da je Putin jasno rekao da ne želi "trajni konflikt" i "podeljenu Ukrajinu".

"Sada je na ruskom predsedniku da pokaže na delu ono što je rekao", dodao je britanski premijer.


On je istakao da će EU nastaviti da primenjuje sankcije protiv Rusije, ukoliko Moskva ne bude poštovala svoje obaveze.

"Velika neslaganja između Putina i Merkelove"

Uoči sastanka je najavljeno da će lideri Britanije, Nemačke, Francuske i Italije izvršiti pritisak na Putina da se dodatno založi za okončanje sukoba u Ukrajini.
 

Ruski predsednik koji je bio nasmejan i izgledao opušteno pri dolasku na sastanak, sinoć je po dolasku u Milano razgovarao sa nemačkom kancelarkom.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 11:44
Kad neko spomene đinđića i otpor koža mi se naježi.samo ne shvatam kako su ljudi do twe mere glupi da ne shvataju da se to i njima može desiti.Imaju li oni oči i uši:vide li šta se sve po svetu dešava.Mi da smo na vremme ubili tog švapskog agenta a otpor sravnili sa zemljo danas nas ne bi zapišavala svaka šuša.
Subota 18.10.2014. 05:30
Za Porosenka kazu da mnogo lici na BULDOGA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online