Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 13.10.2014.
13:01
Beta A

Partnerstvo Rusije i Kine sve jače i jače

Rusija i Kina potpisaće više važnih sporazuma tokom posete kineskog premijera Li Kećijanga Moskvi, rekao je u ponedeljak ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Pozdrav starih prijatelja: Li Kećijang i Dmitrij Medvedev

"Imamo veoma bogat dnevni red... biće potpisan veliki broj dokumenata", izjavio je Medvedev na početku susreta s Lijem i dodao da je reč o "četrdesetak veoma važnih bilateralnih dokumenata".

Među tim dokumentima su i međuvladin sporazum neophodan da bi Rusija mogla da prvi put isporučuje gas Kini, u okviru sporazuma potpisanog u maju u Pekingu nakon 10 godina teških pregovora, piše agencija Tass pozivajući se na izvor iz ruske vlade.

Taj megaugovor procenjen je na 400 milijardi dolara u periodu od 30 godina i predviđa isporuku 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje počev od 2018. godine gasovodom "Snaga Sibira", čija je izgradnja počela u septembru u Jakutiji, u istočnom delu Sibira.

Tu su i sporazumi o jačanju saradnje ruskog giganta Gasproma i kineske grupe CNPC, dodaje Tass.

Sporazum o saradnji velikih ruskih i kineskih banaka potpisaće Medvedev i Li, navodi isti izvor.

Nivo odnosa Kine i Rusije je "na veoma visokom nivou i može biti okarakterisan kao strateško partnerstvo", istakao je Medvedev. "Kina je naš glavni partner za spoljnu trgovinu", precizirao je on.

U poslednjih šest godina, trgovinska razmena je udvostručena, sa 40 na 90 milijardi dolara.

"Vi i ja, mi želimo da damo impuls razvoju rusko-kineske saradnje u svim oblastima", rekao je kineski premijer i pozdravio Medvedeva kao "starog prijatelja".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.10.2014. 13:08
Bravo, to je dobro tako, samo slozno i napred!!!
Ponedeljak 13.10.2014. 14:21
Glupi Ameri guraju Ruse i Kineze u savez, jer oboje imaju interes da se odupru zelji Amera da dominiraju celim svetom. Sa druge strane, Ameri su u buli, jer ako izgube dominaciju dolara na svetskom trzistu ne gine im bankrotstvo, jer ce dolar otici dole a veliki poverioci kao Kina i Japan ce, da bi izbegli gubitak, pozuriti da unovce bilione dolara koje drze u US bands. Cak ni Ameri nemaju te pare da isplate. Zato je za njih ovo biti ili ne biti. To je takodje jedan od razloga zasto zapadna Evropa podrzava Amere, jer ako oni odu dole, zapadne ekonomije be takodje bile tesko pogodjene. Zakuvalo se gadno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online