Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Nedelja 05.10.2014.
09:02
Blic A

Hrvat bi hteo na čelo Amerike

Džon Kasić, američki političar hrvatskih korena, mogao bi da postane prvi predsednik SAD poreklom sa Balkana pošto figurira za potencijalnog kandidata Republikanske partije.

Džon Kasić bi mogao da bude kandidat Republikanaca za prvog čoveka SAD-a 

Kasiću odlično ide skupljaje donacija za reizbor u ohaju. Samo u septembru prikupio je 1,5 miliona dolara u odnosu na Ficdžeraldovih skromnih 54.472 dolara

Pre toga, Kasić, aktuelni guverner Ohaja, mora na novembarskim izborima da osigura drugi mandat na čelu ove savezne države. To zasad ne deluje previše teško pošto po poslednjoj anketi vodi sa 57 odsto podrške u odnosu na 35 odsto koliko ima Ed Ficdžerald, kandidat Demokratske partije.


- Guverner Ohaja Džon Kejsik (kako Amerikanci izgovaraju njegovo ime) koji je imao određenih problema na početku prvog mandata, izgleda da juri autoputem ka lakom reizboru. Ne samo da dobija pristojan deo podrške od demokrata već mu je vođstvo dvocifreno i među ženama, što je prosto nezamislivo u ovoj eri razlika među polovima - kaže za klivlendski “Plejn diler” Piter Braun, zamenik direktora Anketnog instituta Univerziteta Kvinipiek koji je obavio sondažu javnog mnjenja.


Kasić je ovog proleća prvi put došao u žižu interesovanja javnosti koja prati put ka američkim predsedničkim izborima 2016. godine. Tada je “Dejli bist” objavio da je milijarder Šeldon Adelson guvernera Ohaja ubrojio među kandidate za “Šeldonov izbor” zajedno sa Krisom Kristijem i Skotom Vokerom, guvernerima Nju Džersija i Viskonsina, kao i Džebom Bušom, bivšim guvernerom Floride i rođenim bratom Džordža Buša Mlađeg, nekadašnjeg predsednika.


Adelson je tada otvoreno pokazao nameru da jednog od ovih republikanskih kandidata obaspe milionima dolara kako bi mu obezbedio ulazak u Belu kuću. I pored toga, Kasić se u julu našao u “Galupovom” rankingu 11 mogućih predsedničkih kandidata republikanaca, ali je sve jasnije da Buš ne uspeva da obezbedi podršku konzervativnih glasača, a Kristi i Voker su se našli u središtu pravnih skandala.


Kasić je doveo u red budžet Ohaja, pa bi mogao da bude spasilac kojeg Republikanska partija već duže vreme traži. Problem može da mu predstavlja to što se udaljio od ideja ultrakonzervativnog “Pokreta čajanke”, pa ga najtvrđi republikanci smatraju izdajnikom, pogotovo jer je prihvatio federalni Program zdravstvene pomoći Baraka Obame, demokratskog predsednika.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.10.2014. 09:12
Isto Govno ko ostali Krvati Zlocinci,svaka Cast Izuzecima!!
Nedelja 05.10.2014. 09:26
posle crnca znači sledeći sluga, hrvat. ...pa da.
Nedelja 05.10.2014. 10:38
Ovi pokatoliceni i izabrani su opasni , mozda sa njim i krene pocetak kraja na ovom svijetu ---!!? nije dobro --
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online