Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 04.10.2014.
08:13 >> 16:54h
Beta A

VIDEO: Džihadisti odrubili glavu Britancu

Grupa Islamska država objavila je video snimak ubistva britanskog taoca Alana Heninga, prenosi AP.

Nova žrtva islamista: Alan Hening
 

Alan Hening (47), taksista iz Salforda u Mančesteru, pridružio se konvoju ambulantskih vozila, koja su krenula iz Boltona prošle godine, kako bi dostavila pomoć ugroženima u blizini turske granice. To je bila njegova četvrta humanitarna misija u Siriji.

Hening (47) je otet iz konvoja, u decembru 2013, u prvom satu tek što je stigao u Siriju. Njegova supruga je koliko prošle sedmice molila da Hening bude oslobođen, tvrdeći da je on nevin. Prema njenim rečima, Heningova porodica je i dalje pokušavala da komunicira sa otmičarima, pa je čak dobila i audio poruku u kojoj se on čuje kako moli za život.

Brat Heningove supruge, Kolin Livesi opisao je ubijenog Heninga kao "sjajnu osobu" i ocenio je da je vlada premijera Dejvida Kamerona trebalo da učini više kako bi ga
oslobodila.

Bio je otac dvoje dece, i vrlo tehnički umešan, zbog čega su ga prijatelji zvali "gedžet". Svi su ga znali kao taksistu, a bio je i poznat po velikom srcu, zbog kojeg je pre otmice bio u tri humanitarne misije.

 
Pre no što je otišao u Siriju četvrti put, Hening je rekao BBC-ju da on nije musliman, ali da mu je poseta jednom izbegličkom kampu izmenila život i da zbog toga ima potrebu da se vraća. 

Generalni sekretar Muslimanskog saveta Britanije Sudža Šafi napisao je na Tviteru da je Alan Hening "pomagao muslimanima" i da je njegovo ubistvo "besprizoran i uvredljiv čin".


"Oni (Islamska država) daju taocima nedelju dana pre no što naprave video snimak, a onda ih ubiju. U Alanovom slučaju, to se oteglo na tri sedmice... sto pokazuje da su oni možda razmatrali mogućnost da ga oslobode", rekao je Heningov prijatelj Madžid Frimen, koji je bio sa njim u misiji.


Autentičnost video snimka još nije potvrđena.

Pročitajte još:

* Džihadisti objavili novi video sa britanskim novinarom
* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Džihadisti odrubili glavu kurdskom vojniku
* Islamisti pogubili američkog novinara

POVEZANE VESTI

Subota 04.10.2014. 11:08
Naravno da je ovo grozno! Sad su svi na zapadu zgrozeni ovim, ali im nije smetalo kad su dzihadisti odsjecali srpske glave u centralnoj Bosni. Hiljade njih je dopremljeno u Bosnu cak uz pomomoc Amera, posle nikad niko nije odgovarao od njih za zlocine, nakon rata ostali su da zive u Bosni mnogi od njih, ozenjeni sa po par bosanskih muslimanki.
Subota 04.10.2014. 10:50
Muslimani, to su oni civilizovani i dobri ljudi, naj lepsa vera, ali neka hvala, ne treba ju nam u Srbiji.
Subota 04.10.2014. 11:48
Pa rugali ste se srpskom žrtvama i još uvek im se rugate-eto vidiš i vas to može da snađe-snašlo vas je i još će više.Krvopije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online