Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 24.09.2014.
23:23
blic.rs A

Ispovest bivšeg islamiste: Gledao sam kako u kampovima siluju decu

U kampu je bilo i devojčica od samo devet godina koju su džihadisti svakodnevno silovali, priča Šerko Omer, bivši pripadnik terorističke grupe Islamske države.

Islamisti se iživljavali na deci (Foto: Ilustracija)
 

Kurd Šerko Omer, čije pravo ime je tajna, u ispovesti nakon napuštanja islamističkog kampa ispričao je i kako su terorističke vođe na izopačena silovanja zarobljenih devojčica posebno ohrabrivali one koje su slali u samoubilačke misije.


Bivši ekstremista obelodanio je da je redovno bio svedok obezglavljivanja i jezivih ubistava talaca. On je ispričao kako je u ISIS dospeo na prevaru, kada se sa dva prijatelja dobrovoljno prijavio u sirijsku vojsku. Oni su ih namamili hranom, skupom odećom i osećajem bratstva i drugarstva u kampovima za obuku.
 

Kada je prvi put prisustvovao silovanju i odsecanju glava, bio je užasnut.


''Video sam kako šest islamista zahtevaju da jedna hrišćanka i njena 13-godišnja ćerka budu njihove žene. U islamskom svetom ratu ne dozvoljava se ubistvo žena i dece neprijatelja. Rekao sam im da je prisiljavanje žena na seks i dodirivanje dece nedopustivo prema islamu, a oni su mi uperili pištolj u glavu i rekli mi da se gubim'', seća se Omer.


On tvrdi da je sve to ispričao i lokalnom sudiji koji mu je rekao da se ''13-godišnja devojčica ne smatra za dete'' i da on nije dobar vernik i Muhamedov sledbenik.
U ime islama, i mnoge muslimanke nudile su svoja tela džihadistima koji su im govorili da će zbog tog čina, koji su nazvali ''Seks za džihad'' otići u raj.


Omer je posle posete sudu odlučio da se ne vrati u kamp, a jedan komandant sirijske vojske došao je po njega i spasao ga zarobljeništva i pogubljenja.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.09.2014. 23:40
Islamski izvor Prenosi Hisam ibn Urva Poslanik Muhammeda s.a.w.s., i njegov braka sa mladom Aisom r.a.. ----------------------------- Aiša bint Abu Bakr Nevina. Poslanik Muhammeda s.a.w.s. je ozenio Aišu r.a. kada je imala 6 godina, u 9-oj godini zapocela je svoj bracni zivot sa Poslanikom. ------------- Hadis Tabari IX:131 jasno navodi: "Moja majka je došla do mene dok sam bila na ljuljašci i spustila me dole. Moja dadilja je obrisala moje lice sa vodom i povela me. Kada sam bila kod vrata ona se je zaustavila da bih mogla povratiti dah. Dovedena sam unutra dok je Muhamed sjedio na krevetu u našoj kući. Majka me je postavila da sjedim u njegovom krilu.
Sreda 24.09.2014. 23:42
Muslimanski svet Koliko znam od vremena kada je covek ziveo u pecini pa do danas nije postojalo ovako nesto, a po najmanje jos zakonom regulisano. Kako bi normalan covek nazvao zelju muhamedovih naslednika ??? Parlamentu podnet predlog "zakona o oproštajnom seksualnom odnosu". Egipcanima bi uskoro moglo biti dozvoljeno da polno opšte sa svojim preminulim suprugama - i to do šest sati nakon što je smrt nastupila, prenose strani mediji. Predlog takozvanog "zakona o oproštajnom seksualnom odnosu" podnet je Parlamentu ove zemlje, jer ima korena u islamskoj tradiciji !!!!!!!
Četvrtak 25.09.2014. 01:22
"Za sve ovo je kriva Rusija ..." velika_amerika Tvoj mozak nema nijednu vijugu. Samo jednu crtu kao tableta protiv proliva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online