Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 23.09.2014.
10:10
Srna A

NR Donjeck povlači vojsku "za razliku od Ukrajine"

Policija samoproglašene Donjecke Narodne Republike, na istoku Ukrajine, počela je da povlači teško naoružanje, u skladu sa memorandumom iz Minska, saopštio je lokalni ministar odbrane Vladimir Kononov.

Zatišje pred buru ili dugo čekani trajni mir?
 

"Ispunjavamo uslove sporazuma i povlačimo tešku artiljeriju, za razliku od ukrajinske strane", rekao je Kononov, preneo je Itar-tas.

Ukrajinski vojni portparol Andrij Lisenko izjavio je da su ukrajinske snage počele pripreme za povlačenje teškog naoružanja sa linije fronta, odnosno 15 kilometara od naselja. On je rekao da će teško naoružanje biti pomereno u "druga područja", dok će vojnici ostati na položajima.

Kontakt grupa za Ukrajinu usvojila je 20. septembra memorandum o primeni sporazuma o prekidu vatre, koji je sklopljen u Minsku 5. septembra. Memorandumom u pet tačaka zabranjeno je korišćenje svih vrsta vojne opreme. Primenu memoranduma kontroliše Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.
 

Analitičari: Ukrajina će nastaviti ofanzivu

- Ukrajina je u borbama na istoku zemlje izgubila oko 65 odsto vojne tehnike - priznao je ukrajinski predsednik Petar Porošenko.

Prema njegovim rečima, tokom primirja vojska je povukla jedinice koje su se dugo nalazile na prvoj liniji fronta. On je za ukrajinsku televiziju naveo da je u jednoj od njih bio i njegov sin. Porošenko je istakao da je Ukrajina dobila od SAD svu neophodnu vojnu opremu. Analitičari veruju da Ukrajina namerava da nakon pauze i dobijanja američkog naoružanja nastavi ofanzivu na istoku zemlje.

Putin i Ban Ki Mun podržali prekid vatre, pa pričali o "Islamskoj državi"

Ruski predsednik Vladimir Putin i generalni sekretar UN Ban Ki Mun u telefonskom razgovoru su pozitivno ocenili sporazum o prekidu vatre u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

"Oni su izrazili spremnost da pomognu na svaki mogući način u konsolidaciji mirovnog procesa", navodi se u saopštenju.

Putin i Ban Ki Mun razgovarali su i o borbi protiv ekstremističke grupe "Islamska država", a ruski predsednik je napomenuo da akcije međunarodne zajednice u Siriji treba da budu koordinisane sa zvaničnim Damaskom.

"Ruska strana je naglasila da vazdušne udare na baze `Islamske države` na sirijskoj teritoriji ne treba pokretati bez saglasnisti sirijskih vlasti", navodi Kremlj, preneo je Itar-tas.

Među temama razgovora bio je i Avganistan, posebno zajednički napori za suzbijanje pretnje od droge.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.09.2014. 11:08
"Porošenko je istakao da je Ukrajina dobila od SAD svu neophodnu vojnu opremu. Analitičari veruju da Ukrajina namerava da nakon pauze i dobijanja američkog naoružanja nastavi ofanzivu na istoku zemlje". A vi razmisljate o nekom povlacenju. Ne verujte Ukrofasistima nikad.
Utorak 23.09.2014. 13:01
Ukrajinski fasisti na celu sa SAD om i NATO paktom su posramljeni i pobedjeni. Govna zapadna ne smeju vojno da intervenisu jer su svesni da Rusi mogu da ih vrate u doba dinosaurusa!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online