Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 18.09.2014.
10:45
Beta A

"Rusija je pogrešila u Ukrajini"

Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski ocenio je danas povodom sukoba u Ukrajini da je Rusija počinila strahovitu grešku i s aspekta svojih interesa kada je iskopala rov pun krvi, a da je NATO takođe pogrešio kada je ignorisao povećanje vojnih izadataka Rusije poslednjih osam godina.

Rusija je iskopala rov napunjen krvlju: Bronjislav Komarovski

"Rusija je napravila strašnu grešku i u svetlu svojih interesa. Iskopala je rov napunjen krvlju, mržnjom i osećanjem nepravde. Danas nijedan Ukrajinac neće prihvatiti da bilo koji Rus može da mu priča o bratskom narodu", kazao je predsednik poljskom radiju TOK FM.

NATO je po mišljenju Komorovskog takođe napravio jednu prostu grešku - to što nije hteo da vidi da Rusija poslednjih osam godina povećava svoje izdatke za naoružavanje.

Komorovski je apelovao da se shvati da Poljska i Evropa ne bi trebalo da određuje Ukrajini kakve će granice prihvatiti ili koliko odlučna treba da bude u odbrani.

"Ne treba da se postavljamo između predsednika i premijera Ukrajine. Najvažnije je to da podržimo prozapadne ambicije Ukrajine preko razvoja malih i srednjih preduzeća, pomoći u modernizaciji ukrajinskog odbrambenog sistema, prenošenja naših iskustava udecentralizaciji i predlaganja delotvornih programa suzbijanja korupcije", kazao je Komorovski.

Poljski predsednik razgovarao je sinoć sa predsednikom Slovačke Andrejom Kiskom i obojica predsednika su se složila da sadašnje primirje treba iskoristiti da se Ukrajini pomogne da krene u ekonomske reforme.

"Razgovarali smo i o tome kako da pružimo ljudima u Ukrajini osećaj da ukoliko budu zainteresovani računamo sa njima u demokratskoj Evropi", kazao je Kiska nakon razgovora u Varšavi slovačkim novinarima.

Slovački predsednik istakao je da Ukrajinci moraju da dobiju mogućnost da sami odluče kuda će a ako se odluče za demokratsku Evropu treba im u tome pomoći. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.09.2014. 10:47
ма шта кажете католици,шта је требала Русија да уради,да препусти Руско-фонско становништво вашим наци-фалангама,демократији Кијевске хунте оличене у артиљериским ударима по насељеним пунктовима,оличене у забрани Руског језика,а то да неће више Руси и Украинци бити браћа то је добро,Украинци су показали своје лице кроз десни сектор,ајдар и те нацистичке покрете и батаљоне,са таквима само сотона може бити брат,
Četvrtak 18.09.2014. 11:25
Ovj covek ima problem sa stvarnoscu ! NATO je napravio niz krupnih gresaka kad izigrava svetskog policajca !!!
Četvrtak 18.09.2014. 10:48
Svaki dan novi poljak izadje iz klozeta i pokaze pravo lice LJUBOMORNO-BOLESNOG SKOTA sve zbog licne ambicije da se penje BRZE UZ BRISELSKE STEPENICA......Jer tamo iskljucivo primaju naciste i neljude KOJI MRZE RUSSE I PRAVOSLAVCVE............Al to nije mnogo bitno JER KO STO ZNATE" NAS I RUSSA 500 MILIONA TESKO NAORUZANI SA ATOMSKIM BOMBAMA"...............poljaci bili i ostali podguzne muve smrdljive!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online