Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 16.08.2014.
10:32
Beta A

Merkel Putinu: Okončaj slanje vojske u Ukrajinu

Nemačka kancelarka Angela Merkel tražila je od ruskog predsednika Vladimira Putina da okonča dotok vojne opreme i osoblja u Ukrajinu, saopštila je nemačka vlada.

U telefonskom razgovoru Merkelova ispostavila zahteve Putinu
 
 

Portparol kancelarke Štefan Zibert naveo je u saopštenju da su Merkel i Putin razgovarali  telefonom uoči sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske u nedelju, koji ima za cilj da smiri napetost na istoku Ukrajine.

Zibert je rekao da je Merkel, "radi pripreme prekida vatre o kojem mora biti sporazuma što je pre moguće, tražila od predsednika Rusije da doprinese smirivanju" i "posebno da okonča dotok vojne robe, vojnih savetnika i naoružanog osoblja preko granice u Ukrajinu".

Merkel je takođe izrazila nadu da će konvoji s humanitarnom pomoći uskoro stići na odredišta.


SAD pozvale Rusiju da obvustavi "provokacije" u Ukrajini

SAD su u petak pozvale Rusiju da obustavi svoje "provokacije" u Ukrajini, uz procenu da je "krajnje opasna i provokativna" povećana aktivnost Rusije poslednjih nekoliko nedelja da destabilizuje Ukrajinu.

"Radimo na tome da prikupimo više pojedinosti povodom izveštaja o tome da su snage bezbednosti Ukrajine onesposobile vozila u ruskom vojnom konvoju na ukrajinskom tlu", rekla je Kejtlin Hejden, predstavnica Saveta za nacionalnu bezbednost predsednika Baraka Obame.

"Za sada nismo u položaju da potvrdimo te informacije", dodala je ona u saopštenju.

Ministri odbrane Rusije i SAD, Sergej Šojgu i Čak Hejgel, u petak su prvi put razgovarali telefonom od kraja aprila, saopšteno je u Vašingtonu.

POVEZANE VESTI

Subota 16.08.2014. 10:41
Nije Putin Vucic i njegova kompanija gospodjo Merkel da slusa tvoje i americke direktive. Samo nastavite tako sa vasom histerijom protiv Rusa, bice posle kuknjave. Umjesto da postujes Ruse i budes zahvalna sto vam je DDR vratila nazad ti s*rendas na sva zvona.
Subota 16.08.2014. 12:13
. HEROJ NAD HEROJIMA je potpuno u pravu, i pored toga POSEBNO naglasavam DESTRUKTIVNU ULOGU NEMACA KOJU PERMANENTNO VODE PROTIV SRBA POČEV OD KRAJA OSAMDESETIH GOD. PA SVE DO DANAS, sto se u smislu ANTISLOVENSKOG RASIZMA nastavlja i u aktuelnoj ukrajinskoj krizi. – DRUGIM REČIMA DA PUTIN MOZE TREBALO BI DA " MIROLJUBIVIM " ŠVAPSKIM AGRESORIMA ODBIJE SVAKU VRSTU NAMETLJIVO-ZAPOVEDNIČKOG DIJALOGA.
Subota 16.08.2014. 10:40
Ma nema problema,ustupice in i Sevastopolj da ameri prave bazu!...........Al mora najpre da ga povuce za prst! :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online