Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 12.08.2014.
14:09
B92 A

Srbi odbili Ukrajince od Donejcka, dvojica ranjena

Grupa srpskih dobrovoljaca koja se pridružila proruskim snagama u Donjecku "odbila je napad vojske Ukrajine na ključnom autoputu na istoku", javlja RIA novosti. Kako navodi ruska agencija, dvojica Srba su lakše ranjena, ali su se "ubrzo ponovo priključili svojoj jedinici".

Srpski dobrovoljci sa Krima prešli u Donjeck
 

"Dva tenka koja pripadaju neo-Banderistima, jedan samohodni top sa posadom i brdski top uništeni su", saopšteno je iz pres službe samoodbrane Donjecka, koja se poziva na "izjave srpskih dobrovoljaca".

Izveštaji o tome da ima dobrovoljaca iz Srbije na istoku Ukrajine pojavili su se još u martu, kada su se pripadnici "Četničkog pokreta" pridružili snagama samoodbrane na Krimu. Kako navodi ruska agencija, kada se žarište krize preselilo u regiju oko Donjecka i Luganska, u maju su se pojavili izveštaji o pojavi odreda "Jovan Šević" u Slavjansku.

Nedavno je bosanska agencija "Patria" objavila da je on dobio pojačanja, da sada broji oko 35 ljudi, kao i da "među njima ima Srba, ali i dobrovoljaca iz drugih slovenskih država".

"Prema glasinama, Igor Strelkov, vođa odbrambenih snaga DNR, zna srpske borce iz vremena rata u Bosni. Nije poznat broj ljudi u odredu 'Jovan Šević', ali mediji tvrde da je njihov komandant Bratislav Živković", piše RIA novosti.

Ruska agencija je nedavno objavila i tekst o sve brojnijoj pojavi plaćenika sa Zapada na istoku Ukrajine, od kojih se većina bori na strani Kijeva, a jedan od lidera milicije samoproglašene Luganske Republike rekao je tada da "plaćenici sa Zapada više ne kriju prisustvo".

Takođe, RIA piše da su ruski zvaničnici u nekoliko navrati tražili od Švedske, Finske, Francuske i baltičkih zemalja da ispitaju navode da se njihovi državljani bore u Ukrajini. Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je i da se osnovano sumnja da američki plaćenici pomažu vojsci Ukrajine.

Međutim, i proruske snage imaju svoju podršku u borcima sa zapada. Pod njihovom zastavom bore se dobrovoljci iz Španije, Češke, Italije...

POVEZANE VESTI

Utorak 12.08.2014. 14:31
И Украјинци и Руси су словени-православци.Зашто су онда отишли тамо да пуцају у једне бранећи друге?
Utorak 12.08.2014. 15:54
Ovo je dokaz koja je strana pravedna,stranci koji se bore na strani Banderista to cine zbog novca ili su pristalice ekstremista,a stranci koji se bore na strani DNR i LNR su Slaveni ili dobrovoljci (Spanije i Italije..) koji zele da zaustave ekstremne desnicare.Amerikanci salju placenike pod maskom privatnih agencija a ovdje prigovaraju kada dolaze dobrovoljci bratskih naroda.
Utorak 12.08.2014. 15:52
Za protivnike smo neumoljivi, a za ove bolesnike "ujacice" na portalu (poreklom ko zna od koga) imam par saveti: 1. Nek pozdrave mame i seke, a tate u dupe nek poljube! 2. Treba pod hitno da gi spricamo protiv "besnilo" 3.Ako i dalje "besne" ce gi objavimo rat, pa ce zene da gadjamo s koznu municiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online