Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 11.08.2014.
13:23
Beta A

“Pogrešno je Putina saterati uza zid“

Nekadašnji predsednik Poljske Leh Valensa ocenio je da je Zapad napravio grešku kada je saterao uz zid Rusiju, što je rezultiralo sankcijama i apelovao da zapadne zemlje sednu za sto s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i potraže kompromis.

Sa Rusijom treba pregovarati: Leh Valensa
 

"Saterati Putina uz zid bila je greška. Od početka je trebalo da se objašnjava i pregovara. Gospodine Putine, to se ni vama ni nama ne isplati, zato pođimo na kompromis", kazao je Valensa za poljske medije.

Legendarni vođa otpora Poljaka komunističkom režimu, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1983. godine, podsetio je da je nenasilno demontiranje komunističkog režima u Poljskoj bilo moguće upravo zahvaljujući pregovorima vlasti i opozicije.

"Šta mislite? Da sam ja voleo komuniste? Da nisam hteo da razgovaram, mogli smo tada da imamo Ukrajinu na Visli", podsetio je Valensa na pregovore vlasti i opozicije tokom Okruglog stola koji su rezultirali prvim delimično slobodnim izborima iza "gvozdene zavese" u leto 1989. godine i padom totalitarnog režima u Poljskoj.

"Umesto da vičemo, trebalo bi da ubeđujemo. Putin nema šanse da pobedi zato što se svet razvija u drugom pravcu. Putin nije odgovarajući vođa za epohu globalizacije. Zakasnio je 100 godina. Platiće za to zato što će to Rusi kad tad uvideti", kazao je Valensa.

Po njegovom misljenju, sadašnje obostrane sankcije su plod toga što je Putina Zapad saterao u ćošak.

"Blagovremeno je trebalo formirati grupu mudrih ljudi iz raznih zemalja koji poznaju Rusiju. Oni bi odlučili koja zemlja ne bi nešto kupila od Rusije, koja joj ne bi nešto prodala, koja bi s nečim kasnila, a koja požurila. A sve to tiho, bez buke, ali zato solidarno", kazao je Valensa.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.08.2014. 13:28
Ovo Vratikansko Kopile laje laje isto ko svi drugi u djavoijoj nadi DA SE PRIBLIZE MOCNOJ RUSSIJI.........Poljaci stetocine bili i ostali i ako ne prestanu da snabdevaju ukro-naciste kievske sa oruzijem propadnu ce RUSSI CE IH SPRZIT KO PRVE .......DA LJIGAVIH POLJAKA NIKADA VISE NEBUDE............ + MAJKA RUSSIJA SAMO GLEDA A UNISTAVA KAD ZATREBA +
Ponedeljak 11.08.2014. 13:39
Valensa je fašista koi misli da je Rusija ista kao pod Jelcinjovom diktaturom" mora da svate da su izgubili i da sledećih sto godina Rusija više ih neće pitati niša.
Ponedeljak 11.08.2014. 13:47
Pametnije je da zakupiš neku tezgu na pijaci i počneš sa prodajom buđavih poljskih jabuka, nego što jedeš fekalije !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online