Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 03.08.2014.
14:16
Blic A

Kameron pre letovanja zapretio Putinu

Britanski premijer Dejvid Kameron uputio se na letovanje, a pred put je izjavio da se Rusima mora poslati poruka da se "NATO i njegovi članovi neće uplašiti".

Rusija nas smatra za protivnika: Kameron i Putin
 

Kameron je sa ženom i troje dece otputovao na letovanje u Portugal, ali već danas će prisustvovati zatvaranju Komonvelt igara u Glazgovu, dok će sutra posetiti Francusku i Belgiju, gde će se održati ceremonija u znak sećanja na stogodišnjicu izbijanja Prvog svetskog rata. Nakon toga, konzervativni lider se vraća porodici u Portugalu.

Pred odlazak na put on je uputio pismo NATO liderima uoči samita u Velikoj Britaniji u kojem je naglasio da Alijansa treba da preispita svoje odnose s Rusijom.


- Rusija nas smatra za protivnika. Oprema i zalihe unapred bi trebalo da se postave na ključna mesta i pozivam NATO snage na pojačan odgovor,  napisao je Kameron u pismu koje je stiglo dan nakon što je Odbor za odbranu upozorio da je NATO slabo pripremljen da odgovori na napade Rusije na njihovu članicu.


Samit NATO je prvi koji će se održati u Velikoj Britaniji od 1990. godine, kada je Margaret Tačer pred kraj Hladnog rata ugostila članice Alijanse u Londonu.


- U 2014. svet je više nego ikada nepredvidiv i nalazimo se u još jednom ključnom momentu u istoriji Alijanse. Moramo prihvatiti da saradnja koju smo poslednjih godina imali s Rusima nije moguća zbog njihovih nezakonitih radnji u komšiluku, te moramo preispitati principe koji usmeravaju naše odnose. Mora se napraviti akcioni plan koji će dozvoliti NATO da odgovori na pretnje bilo kojem članu našeg saveza - dodao je premijer.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.08.2014. 14:19
Oprostijo se sa zivotom i jos jednom zapretijo pred sopstvenu smrt......Ima ih ko crva ako umre englez rode se 2.......NAZALOST:)
Nedelja 03.08.2014. 14:27
Ove gnjide samo nešto manipulišu a tolko su postali jadni da ih može Sirija tući a ne neka velika sila.
Nedelja 03.08.2014. 14:32
Cionistične snage su clani rozenkrojcera satanistične skupine američkih presednika koje vrše grozne rituale psihopate opijene željom po svjetskoj dominaciji centar je u engleskoj jos od davnih časa. . Danas su vlasnici korporacija British petrolum američki monstrum firma za GMO Monsanto ,Shell i ostali. Oni su vlasnici trepča rudnika bombadirali uz Vijetnam .Beograd i 100000 mjesta na planeti. Nadam se da če ih Putin razbit neko ih treba. Zalosno je da svi eu politiki su njihove sluge
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online