Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 01.08.2014.
07:42
B. Božin - Vesti A

Gas u zamenu za Krim?

Prema informacijama britanskog lista "Independent", nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin su navodno došli do zajedničkog plana u vezi Ukrajine. Posebno eksplozivno u njemu, ako bude ikada ugledao svetlost dana, odnosno ako je uopšte tačno da plan postoji, je to što od niko više neće tražiti povratak Krima u sastav Ukrajine.

Dogovor je ''pao'': Vladimir Putin i Angela Merkel
 

Umesto toga, papir (po britanskom listu) predviđa milijardu dolara kompenzacije. Rusi dobijaju zemlju, odnosno Krim, a Ukrajina zauzvrat dobija od Rusije gas za zimu. U prvom koraku trebalo bi stabilizovati ukrajinsko-rusku granicu, prenosi nemački dnevnik "Bild" (koji koristi svaku priliku da "ocrni" Putina) iz britanskog dnevnika koji se poziva na "poverljive izvore", ne otkrivajući pritom da li su ti izvori verodostojni.


Putin će, navodno, morati da pokaže spremnost da obustavi podršku separatistima, što drugim rečima znači da nema više isporuka oružja, davanja novčane i tehničke pomoći od strane ruskih eksperata.


Zauzvrat bi ukrajinska vlada u Kijevu odustala od daljih autonomnih namera. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko bi morao da se obaveže da se odriče pristupa NATO-u, dok se Putin ne bi mešao u trgovinske odnose između EU i Ukrajine.


U drugoj fazi bi se Ukrajini ponudio dugoročni ugovor sa ruskim gasnim gigantom Gaspromom. Trenutno takav sporazum ne postoji, dok Ukrajina jedva da raspolaže gasom, tako da bi sledeća zima mogla da znači katastrofu za ovu zemlju.


Insajderi su otkrili da je nemački plan jedini koji je trenutno u opticaju. Pritom se naglašava da su zbog avionske nesreće koja se nedavno dogodila u istočnoj Ukrajini, pregovori do daljeg obustavljeni.


Merkelova i Putin su od početka ukrajinske krize telefonirali više od 30 puta, a poslednji razgovor se prema saznanjima lista "Volstrit žurnal" desio 20. jula - tri dana posle obaranja malezijskog aviona.

POVEZANE VESTI

Petak 01.08.2014. 08:04
ми-6 поново буши.... али их базе америчке војске демантују.... ко хоће да види...
Petak 01.08.2014. 08:13
Propaganda i obmana na finjaka" Zauzvrat bi ukrajinska vlada u Kijevu odustala od daljih autonomnih namera. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko bi morao da se obaveže da se odriče pristupa NATO-u, dok se Putin ne bi mešao u trgovinske odnose između EU i Ukrajine." Pa o tome se i radi.........zbog toga ljudi ginu........ + eUUUU JE SMRT SA KAMATAMA +
Petak 01.08.2014. 12:13
Krim je vec zavrsena prica, kakva sad razmena? Moze dogovor za ostale Ruske oblasti i da se zavrsi prica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online