Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 17.07.2014.
13:39
Srna A

"Nove sankcije neće pomoći Ukrajini niti će Rusiju baciti na kolena"

Sankcije koje je Zapad uveo protiv Rusije neće pomoći Ukrajini ni na koji način, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Svake sankcije imaju zlu nameru, ne pomažu ni ekonomiji ni narodu, nikada ne vode u napredak...Ove sankcije će dodatno podstaći antiamerička i antievropska osećanja"
 

"Nažalost, ove sankcije neće pomoći Ukrajini. Svake sankcije imaju zlu nameru. One ne pomažu ni ekonomiji niti narodu. One nikada ne vode u napredak", rekao je Medvedev na sednici vlade i dodao da kaznene mere ne mogu naneti nepovratnu štetu ekonomiji niti bilo koga oboriti na kolena, preneo je Itar-tas.

Medvedev je upozorio da će nove sankcije vratiti odnose između Rusije i Zapada nazad u osamdesete i da će Rusija morati da "stavi veći akcenat na jačanje odbrane i bezbednosti".

"Takozvane sankcije po sektorima ili sankcije SAD protiv određenih ruskih kompanija iz oblasti vojne industrije i energetike, te protiv određenih banaka, nažalost, dodatno će podstaći antiamerička i antievropska osećanja. To je apsolutno očigledno", rekao je Medvedev i dodao da će rusko društvo nastaviti da se konsoliduje protiv zemalja i naroda koji "pokušavaju da ograniče našu zemlju i deluju protiv interesa njenog naroda".

Premijer je rekao da Rusija treba da preispita razvojne modele, počne zamenu uvoznih izvora i poveća upotrebu unutrašnjih resursa za privredni rast, uključujući finansijske resurse. On je dodao da će pritisak na Rusiju imati određeni uticaj na rusku budžetsku politiku i njene prioritete.

"Sankcije protiv Rusije, ruskih građana i ruskih kompanija su nelegalne zato što nisu zasnovane na odlukama UN", zaključio je Medvedev.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.07.2014. 13:51
Počele su da padaju maske sada se vidi zašto je Hitler ponovo pošao na Rusiju ali ovaj put će platiti za sve do sada oprošteno.
Četvrtak 17.07.2014. 14:31
Najvise mi se gadi EU i njemacka, koje hinjski podrzavaju uvodjenje sankcija rusiji a u isto vrijeme bi da rusija sve to precutkuje kao da se nista ne desava. Rusija njemackoj treba opaliti jednu strasnu samarcinu od koje se vise nece oporaviti, naravno kad za to dodje povoljan trenutak.
Četvrtak 17.07.2014. 14:51
Amerikanci i Evropa sa sankciama, mogu samo da duvaju, da ne kazem ,,puse,, Rusi i to ako im dozvoli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online