Četvrtak 17.07.2014.
13:39
Srna

"Nove sankcije neće pomoći Ukrajini niti će Rusiju baciti na kolena"

"Svake sankcije imaju zlu nameru, ne pomažu ni ekonomiji ni narodu, nikada ne vode u napredak...Ove sankcije će dodatno podstaći antiamerička i antievropska osećanja"
 

"Nažalost, ove sankcije neće pomoći Ukrajini. Svake sankcije imaju zlu nameru. One ne pomažu ni ekonomiji niti narodu. One nikada ne vode u napredak", rekao je Medvedev na sednici vlade i dodao da kaznene mere ne mogu naneti nepovratnu štetu ekonomiji niti bilo koga oboriti na kolena, preneo je Itar-tas.

Medvedev je upozorio da će nove sankcije vratiti odnose između Rusije i Zapada nazad u osamdesete i da će Rusija morati da "stavi veći akcenat na jačanje odbrane i bezbednosti".

"Takozvane sankcije po sektorima ili sankcije SAD protiv određenih ruskih kompanija iz oblasti vojne industrije i energetike, te protiv određenih banaka, nažalost, dodatno će podstaći antiamerička i antievropska osećanja. To je apsolutno očigledno", rekao je Medvedev i dodao da će rusko društvo nastaviti da se konsoliduje protiv zemalja i naroda koji "pokušavaju da ograniče našu zemlju i deluju protiv interesa njenog naroda".

Premijer je rekao da Rusija treba da preispita razvojne modele, počne zamenu uvoznih izvora i poveća upotrebu unutrašnjih resursa za privredni rast, uključujući finansijske resurse. On je dodao da će pritisak na Rusiju imati određeni uticaj na rusku budžetsku politiku i njene prioritete.

"Sankcije protiv Rusije, ruskih građana i ruskih kompanija su nelegalne zato što nisu zasnovane na odlukama UN", zaključio je Medvedev.

2024 © - Vesti online