Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 08.07.2014.
18:35
Srna A

Poslanik Dume: Amerikanci mi oteli sina!

Poslanik ruske Dume Valerij Seleznjov tvrdi da su Amerikanci oteli njegovog sina Romana sa Maldiva na osnovu lažnih optužbi za internetsku prevaru i možda pripremaju da ga ponude u zamenu za odbeglog službenika američke Agencije za nacionalnu bezbjednost Edvarda Snoudena.

Foto: Ilustracija

Roman Seleznjov (30) uhapšen je na međunarodnom aerodromu "Male" dok se pripremao da se ukrca u avion za Moskvu. Agenti američke tajne službe prebacili su ga privatnim avionom u Gvam, gde je kasnije uhapšen. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je hapšenje Seleznjova, ocjenjujući da je to otmica.

Moskva smatra da je otmica novi "neprijateljski potez Vašingtona" i optužuje SAD da ignorišu odgovarajuću proceduru prema stranim državljanima osumnjičenim za razne prekršaje.

"Isto se desilo i sa Viktorom Bautom i Konstantinom Jarošenkom", koji su pod prisilom iz trećih zemalja prebačeni u SAD i osuđeni prema sumnjivim optužbama", ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Valerij Seleznjov je ruskim medijima ukazao na nelegalnost otmice njegovog sina.

"Oni mogu sutra da traže otkup ili da pokušaju da ga zamene za Snoudena ili nekog drugog", istakao je Seleznjov, dodajući da ne može da stupi u kontakt sa sinom i da Amerikanci Romanu uskraćuju osnovna prava.

Prema njegovim riječima, Roman ima samo osnovno znanje o računarima i ni na kakav način nije mogao učestovati u hakerskim upadima. Američka tajna služba i Ministarstvo pravosuđa saopštili su početkom sedmice da je Roman Seleznjov proglašen krivim prema optužbama, među koje spada krađa identiteta, bankovna prevara, nelegalan pristup informacijama na zaštićenim kompjuterima i trgovina neovlaštenim pristupnim uređajima.

Seleznjov je optužen za krađu i prodaju podataka sa kreditnih kartica američkih državljana u periodu između 2009. and 2011. godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.07.2014. 19:19
Шта очекивати од терористичко-фашистичке државе!
Utorak 08.07.2014. 23:40
Nemoguce da oni to rade,to je sigurno u Somaliji ili Sjevernoj Koreji gdje je diktatura.Poceo je njihov brod da tone,prave sve vise gresaka,sada ce i od svojih saveznika da budu izolovani.Samo smireno, polako ali sigurno ta velika ekonomska,politicka i vojna sila se samounistava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online