Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 20.06.2014.
08:51
Beta A

NATO: Rusi gomilaju trupe kod Ukrajine

Rusija nastavlja da gomila vojsku duž granice s Ukrajinom u očiglednom pokušaju da uznemiri svog suseda, rekao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen.

Rusi uznemiravaju Ukrajinu: Anders Fog Rasmusen
 

Rasmusen je naveo da je Rusija poslala još nekoliko hiljada vojnika na granicu, nazvavši to "korakom unazad koji je veoma za žaljenje".

Pročitajte još:

* Putin naredio povlačenje vojske kod Ukrajine

* Britanci presreli ruske avione na Baltiku!

* Zapad: Rusijo, prestani da šalješ tenkove i rakete u Ukrajinu

* "Rusiji se ne može verovati"

"Ako raspoređuju vojnike da bi zatvorili granicu i zaustavili protok oružja i boraca, to bi bio pozitivan korak. Ali to nije ono što mi vidimo", rekao je Rasmusen u Londonu.

Rusko ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše ovu izjavu generalnog sekretara NATO. Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, izrazivši snažnu zabrinutost zbog ofanzive ukrajinske vojske protiv proruških pobunjenika.

Putin je istakao da očekuje od ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da ispuni obećanje i odmah počne sprovođenje plana da okonča nasilje, saopštio je Kremlj.

Putin i Porošenko su potom telefonom razgovarali o detaljima mirovnog plana, što je bio njihov drugi telefonski razgovor ove nedelje. Iz kabineta Porošenka je saopšteno da je on istakao potrebu da se uvedu jake kontrole granice i da se odmah oslobode taoci.

POVEZANE VESTI

Petak 20.06.2014. 09:06
Ako hoce RUSSIJA da prekoraci granicu da bi zastitila civile onda moze kad god hoce, ukrajna je RUSSKA to je to.............nikad ta zemlja samostalna bila nije-uvek protektorat MOCNOG RUSSKOG SAVEZA BILA I BICE............a ove hijene natovske nek sakorace opet u irak tamo ih ceka vecni mrak.........nato ubi se i ponesi ameriku s tobom..........baj-baj 1-2-3.....zapadu ce trbuh bit pun culafa-crvi......
Petak 20.06.2014. 09:42
Licemerno pseto, dzukela (sta ona tupava pticurina sa hipotalamusom umesto mozga seiravi necu da komentarisem). Oni gomiulaju trupe i ubijaju decu gde im cefne, menjaju vlade, ubijaju one ko im se ne svidja, protivureci, a kada neko pokusava da zastiti svoje gradjane od tiranije fasista, seirave preko svojih medija, koji istinu filtriraju.
Petak 20.06.2014. 11:00
Ukrajina izvodi ratna dejstva u blizini ruske granice i ruska vojska ima obavezu da spreči prenos ratnih dejstava na svoju teritoriju. Logično je da ruska vojska uvede sanitarni kordon od 40-50 km od granice u dubini Ukrajinske teritorije u kome bi bili zabranjeni letovi i prisustvo teškog naoružanja. Slični primeri su Balkan, Libija, Irak, Avganistan, Granada, Nikaragva, Vijetnam, Koreja, Panama itd, da ne idem dalje u istoriju u kome su SAD/NATO igrale aktivnu ulogu. Rasmusen to jako dobro zna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online