Petak 20.06.2014.
08:51
Beta

NATO: Rusi gomilaju trupe kod Ukrajine

Rusi uznemiravaju Ukrajinu: Anders Fog Rasmusen
 

Rasmusen je naveo da je Rusija poslala još nekoliko hiljada vojnika na granicu, nazvavši to "korakom unazad koji je veoma za žaljenje".

Pročitajte još:

* Putin naredio povlačenje vojske kod Ukrajine

* Britanci presreli ruske avione na Baltiku!

* Zapad: Rusijo, prestani da šalješ tenkove i rakete u Ukrajinu

* "Rusiji se ne može verovati"

"Ako raspoređuju vojnike da bi zatvorili granicu i zaustavili protok oružja i boraca, to bi bio pozitivan korak. Ali to nije ono što mi vidimo", rekao je Rasmusen u Londonu.

Rusko ministarstvo odbrane odbilo je da komentariše ovu izjavu generalnog sekretara NATO. Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, izrazivši snažnu zabrinutost zbog ofanzive ukrajinske vojske protiv proruških pobunjenika.

Putin je istakao da očekuje od ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da ispuni obećanje i odmah počne sprovođenje plana da okonča nasilje, saopštio je Kremlj.

Putin i Porošenko su potom telefonom razgovarali o detaljima mirovnog plana, što je bio njihov drugi telefonski razgovor ove nedelje. Iz kabineta Porošenka je saopšteno da je on istakao potrebu da se uvedu jake kontrole granice i da se odmah oslobode taoci.

2024 © - Vesti online