Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 09.06.2014.
13:56
Srna A

"Nemilosrdno ćemo kazniti svakog ko sarađuje sa UN"

Severna Koreja zapretila je danas da će "nemilosrdno kazniti" svakog ko bude učestvovao u radu kancelarije UN za ljudska prava, koja će biti otvorena u Južnoj Koreji da bi ispitala kršenja u severnom susedu.

Iz Severne Koreje poručuju da će svako ko dovodi u pitanje suverenitet te zemlje biti surovo kažnjen: Kim Džong-Un
 


UN su u martu pozvale da otvaranje terenske kancelarije koja bi nadgledala stanje ljudskih prava u Severnoj Koreji, posle objavljivanja izveštaja Istražne komisije UN u kojem se na 372 strane iznose detalji o kršenju ljudskih prava, uključujući mučenje, izgladnjivanje i ubistva.

"Svako ko dovodi u pitanje dignitet i društveni sistem i pristaje na osnivanje te kancelarije biće nemilosrdno kažnjen", saopštio je severnokorejski Komitet za mirno ujedinjenje Koreje.

Ovaj komitet bavi se pitanjima povezanim sa Južnom Korejom.

Južnokorejski predsednik Par Geun Hje i ostali zvaničnici međunarodnih organizacija za ljudska prava "platiće cenu", navodi se u saopštenju koje je prenela državna agencija KCNA.

Planirana kancelarija je "gnusna politički motivisana provokacija" i "antisevernokorejska zaverenička organizacija" na čijem su čelu Južna Koreja i SAD, dodaje se u tekstu.

Severna koreja "kategorički i potpuno" odbacuje optužbe iz izveštaja, s ocjenom da su one zasnovane na materijalu koji su lažirale neprijateljske snage uz podršku SAD, EU i Japana, navodi se u saopštenju.

Pjongjang je izložen sankcijama UN i SAD zbog nekoliko nuklearnih i raketnih proba koje Severna Koreja izvršila od 2006 godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 14:06
ZA SVAKOGA ISTA PRAVDA......u nasem slucaju je un-osce-oebs-umnik itd.......samo na stetu SRBA od pocetka sukoba radili.........pogresne izvjestaje, laz, propaganda i razgovore samo u korist natovu..........ako kaze KIM da su to zlocinacke organizacije za rusenje nepozeljenih sistema ONDA IMA VELIKO PRAVO.........kazali su markale ono ispade da balija pobi svoje........kazu srebrenica a ispade da je grupacija obavestajaca zapadnih izvela akciju klintovsku........a racak dodje onaj voker proseta se i kaza.....oooooo naso sam nesto........aloooooo to su bitange sa sedistem bas u zemlji koja najvise UBIJA i NAPADA..........KOGA JE SJEVERNA KOREJA IKADA NAPALA?...
Ponedeljak 09.06.2014. 14:16
Ovo je Presjednik zna on ko stoji iza UN video na KOSOVU. Zato im ne trebaju barabe da vršljaju S.KOREJOM.
Ponedeljak 09.06.2014. 14:10
Ја позивам УН за људска права да дођу на Косово па да се увере својим очима да виде како Срби несмеју из своје куће да изађу.Срби несмеју да иду на своју њиву ни на гробље.Срби са Косова сваког дана имају претњу од шиптара.Зашто УН за људска права не бране Србе са Косова. САД су наредили на УН за људска права да напишу тужбу против Северне Кореје како би Кореја добила санкције.Зашто сада УН за људска права не бране невин народ који гине у Украјини.Кијев пуца на невину децу па зашто УН за људска права не оптужи Кијев. Ко је газда УН ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online