Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 09.06.2014.
15:18
Srna A

“Južni tok je važan za Bugarsku i Evropu“

Bugarska nije odustala od plana gradnje gasovoda "Južni tok" i smatra da je projekat koji predvodi ruski "Gasprom" nepovratan, izjavio je danas ministar energetike Dragomir Stojnev.

Projekat o izgradnji Južnog toka je nepovratan, važan kako za Bugarsku, tako i za EU
 

Bugarska je u nedelju saopštila da je obustavila rad na gasovodu nakon što su EU i SAD izrazile sumnje povodom ovog projekta.

Stojnev je saopštio da je siguran da će "Južni tok" biti izgrađen poslije rešavanja spora o njegovoj strukturi.

"Ako pogledamo situaciju strateški i bez emocija, projekat `Južni tok` je nepovratan i važan za Evropu i Bugarsku. Uveren sam da će sva aktuelna pitanja biti rešena", rekao je Stojnev, koji se nalazi u poseti Kini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je agenciji RIA "Novosti", komentarišući informaciju o obustavi gradnje u Bugarskoj, da je "prerano da se kaže bilo šta".

Bugari podlegli pritisku EU, suspenduju ''Južni tok''

"Mi aktivno radimo na zatvaranju otvorenih pitanja sa Evropskom komisijom, što znači da nismo odustali od ovog projekta", rekao je Stojnev.

Planirano je da "Južni tok" zaobiđe Ukrajinu i da godišnje iz Rusije isporučuje 63 milijarde kubnih metara gasa preko Crnog mora i Bugarske u centralnu i južnu Evropu.

Vašington je upozorio Sofiju da bi mogle biti uvedene sankcije bugarskim kompanijama ukoliko se uključe u konzorcijum za gradnju cjevovoda, na čijem je čelu kompanija "Strojitansgas", koja je već pod američkim sankcijama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.06.2014. 15:21
Недајте се Бугари!!!
Ponedeljak 09.06.2014. 15:30
Cela prica se odvija od dana u dan a mozda cak iz sekunde u sekundu, jer stvari se menjaju non-stop............na jednoj strani PRAVEDNA MIROLJUBIVA RUSSIJA KOJA JE POBEDILA NAJSTRAVICNIJU SVETSKU PRETNJU hitlera I OGRADILA SE OD NEMORALNOG STANJA KOJI SVETOM HARA...........na drugoj strani zapad i njihova mmf-banka pucaju na svaki korak-bilo koga samo ako im kaze NE IMAM MOJ STAV..........pa sledi ucenjivanje sa parama kamatama...........a izmedju toga prelecavaju nacisticki avioni zemlju sopstvenu...........zapad samo zna jedno i postuje samo to pravilo...........PLASI SE KO DJAVO KRSTA RUSSKE PRAVOSLAVNE TVDJAVU KOJU NIKO NIJE SAVLADAO....PROPAO JE I NAPOLEON I hitler ......
Ponedeljak 09.06.2014. 15:49
NADAM SE DA BUGARI KAO PRAVI PRAVOSLAVCI NECE DOZVOLITI DA IH PONIZE NATO FASISTI KOJI JESU OPASNI ZA SRBIJU BUGARSKU ALI ZA ONE KOJI TO TREBA DA NOSE SU ISTO STO SAM JA ZA BUGARSKU ILI SRBIJU ; NITI, MACJI KASALJ ! TU VAZI ONA NARODNA PRAZNE SE PUSKE DVOJICA BOJE A PUNE SAMO JEDAN A TO VAZI SAMO ZA AMERICKE GNJIDE JER SU ONI OBICNA GOLA GOVNA I DA NESTO VREDE MI NEBISMO MOGLI DA IM SE 99. SUPROSTAVLJAMO 79 DANA A IZ SOMALIJE SU NAJURENI KAO NAJOBICNIJE PODGUZNE MUVE KADA KRAVA MAHNE REPOM !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online