Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.06.2014.
03:35
Vesti A

Anđele pakla snabdevao lekovima

Uprava fudbalskog kluba Vestern Buldogs iz AFL lige otkazala je stručne usluge lekara, koji je radio sa njihovim timom u ligi Viktorije, pošto je obelodanjeno da je strogo kontrolisanim lekovima snabdevao bajkersku bandu Anđeli pakla.

Ričard Vujanić je uhapšen jer je otkriveno da je snabdevao lekovima bajkersku bandu
 

Ričard Vujanić (37) osumnjičen je da izdavao recepte za veliku količinu strogo kontrolisanih lekova Xanax, diazepam i zamenu za hormone testosterone sustanon. Recepte je davao Džejmsu Tarneri, saradniku Anđela pakla, i njegovoj devojci Alis Bertola.


 

Bajkerska banda hara Australijom

Pročitajte još:

* Lažni krediti za narko-dilere

* Bajkeri čuvaju decu od pedofila

*Anđeli pakla izrešetali svoj klub


Na saslušanju održanom u petak pred Prekršajnim sudom u Melburnu, izneto je da je Vučinić iz Nanavodinga ponekad izdavao recepte u količini i do 500 pilula.
Istog dana, saopštenjem za javnost oglasila se uprava Vestern Buldogsa, u kojem je navedeno da je Vučinić bio povremeno angažovan za pružanje medicinskih usluga VFL timu u Futskraju, kao i da će naknadno doneti konačnu odluku o prekidu saradnje.

Brani se sa slobode

Odlukom suda Ričardu Vučiniću je odobreno pravo da se brani sa slobode, a novo ročište mu je zakazano za 4. jul. Strogo mu je zabranjeno izdavanje recepata bez konsultacije sa drugim lekarom ili svojim supervizorom.


- Na ovaj korak klub se odlučio pošto smo saznali za optužbe prema dr Vučiniću, koje su podnete pred Prekršajnim sudom u petak - rekao je Sajmom Garlik, izvršni direktor kluba.

I klub traži istragu

Sajmon Garlik je izneo kako uprava Vestern Buldogsa nema saznanja da su prekršeni anti-doping propisi sa njihovim igračima koji igraju u AFL i VFL ligama, ali da će klub sam zatražiti istragu od nadležnih, kako bi se otklonile sumnje.
- Takođe, slučaj smo prijavili nezavisnoj komisiji za etiku i integritet sporta - rekao je on.


Pred sudom je detektiv Radž Tilekeratne izneo podatke da su tajno snimljeni telefonski razgovori, tokom kojih je 27-godišnji Tarner rekao predsedniku Anđela pakla Muhmanedru Kohdri (26) da poznaje lekara koji može da mu napiše recepte za zakonom kontrolisane lekove.


Policija je istragom utvrdila da je Vučinić tokom tri meseca izdao 127 recepata za Tarnera i njegovu devojku. Tokom saslušanja Vučinić je na sudu izjavio da se ne oseća krivim po tužbi koja ga tereti za dilovanje lekova koji stvaraju zavisnost.
- Nisam znao da je taj čovek bajker - rekao je Vučinić.


Tarner iz Krejgiburna, Khoder iz Bolvin Norta i Bertola optuženi su za prekršaje povezane sa dilovanjem droge. Udruženje lekara Australije pokrenulo je istragu protiv Ričarda Vučinića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online