Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 07.06.2014.
10:23
alo.rs A

Svi strahuju od Putina, ruskog medveda

Fransoa Oland, predsednik Francuske, ugostio je lidere 29 zemalja, a gotovo sve oči su bile uprte u Vladimira Putina, predsednika Rusije, koji po mišljenju većeg dela svetske javnosti drži ključeve za rešavanje krize u vezi s Ukrajinom. Nasuprot Putinu su u Normandiji bili Barak Obama, predsednik SAD, i Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije, koji se sa Putinom prilikom sastanka nije ni rukovao.

Vladimir Putin u razgovoru sa Angelom Merkel
 

Nešto umereniji stav prema Rusiji imaju nemačka kancelarka Angela Merkel i domaćin Oland. Zategnutost na relaciji Obama-Putin poprimila je, zbog Ukrajine, ali i zbog Sirije, velike razmere. Oni su u petak imali neformalan sastanak koji je trajao svega 15 minuta. Uoči susreta sa Olandom i Kameronom, Putin je istakao da je Rusija svetski lider po kvalitetu nuklearnog oružja:

“Kada je reč o odbrambenoj sposobnosti Rusije, mislim da se u tom smislu naša zemlja nalazi među liderima u svetu zato što je nuklearna sila i po kvalitetu nuklearnog oružja Rusija se realno nalazi na prvom mestu u svetu”, rekao je on.

O tome koliko je jak uticaj Kremlja svedoči i podatak da je francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus potvrdio je da će prodaja dva nosača helikoptera ''mistral'' Rusiji, zbog koje je Pariz poslednjih meseci izložen oštroj kritici Zapada, ipak biti realizovana.

''Ti ugovori su sklopljeni 2011. godine, u pitanju je veliki broj radnih mesta i zato će ti ugovori biti realizovani'', napisao je Fabijus na Tviteru.

Putin se u Dovilu neformalno sastao sa Petrom Porošenkom, budućim predsednikom Ukrajine. Putin i Porošenko su razgovarali petnaestak minuta i pozvali su obe strane na prekid vatre u Ukrajini. Oni su razgovarali pre nego što su krenuli na ručak koji im priredio Oland.

Pročitajte još:

* Rusija i Ukrajina na pragu pomirenja?

* Putin i Obama samo "proćaskali"

* "Putinu dajemo još mesec dana"

* VIDEO: Ovako se Obama sprema za sastanak sa Putinom!

POVEZANE VESTI

Subota 07.06.2014. 10:29
Dobra vijest da se Kameron nije rukovao sa Putinom. Ja to tumacim kao znak slabosti i ljubomore na jacanje Ruskog uticaja jer je ocigledno da prvenstveno Njemacka pa onda Francuska i jos neke zemlje vise ne igraju kako Amerika i njen poslusnik UK sviraju vec stite svoje nacionalne interese.
Subota 07.06.2014. 17:49
putin je samo jos jedan u nizu koji radi za racun okupatora Rusije! Lazni car a u stvarnosti samo jos jedan sluga u sluzbi komunjarsko-hazarskih vladara. Vreme ce sve pokazati a do tada mi rokajte minuse, Braco naivni Srbi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online