Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 02.06.2014.
08:42 >> 08:48h
Srna, Beta A

Lugansk: Borba na granici, ima mrtvih

Oružani okršaj nastavljen je noćas između policije samoproglašene Narodne republike Lugansk i pripadnika granične službe Ukrajine, kojima u njihovom štabu u ovom gradu pomažu i pripadnici ultranacionalističke organizacije "Desni sektor". Saopšteno je da je oko 100 pobunjenika jutros u zoru napalo kasarnu graničara u Lugansku, velikom ukrajinskom gradu nedaleko od granice Rusije.

Oružani okršaj nastavljen između policije samoproglašene Narodne republike Lugansk i pripadnika granične službe Ukrajine (Foto: Arhiva)
 

Poginuo je najmanje jedan pripadnik snaga koje pokušavaju da zauzmu štab, dok broj žrtava među jedinicama koje su pod opsadom nije poznat, prenela je stanica "Rusija danas".

Granična služba Ukrajine je samo saopštila da je jedan broj njenih vojnika ranjen u današnjem napadu pobunjenika na kasarnu graničara u istočnoj Ukrajini.

Policija Luganska blokirala je objekat iza ponoći i zatražila da pripadnici oružanih snaga polože oružje i napuste ovu bazu.

* Ukrajinska vojska granatirala Slavjansk

* Donjeck: Ubijeno šest proruskih boraca

* Ukrajinski graničari maltretirali proruske izbeglice

Posle četvoročasovnih pregovora, policija je pokrenula napad uz upotrebu automatskih pušaka i raketnih bacača.

Tokom puškaranja broj napadača je nekoliko sati kasnije porastao na 400.

Policija nije uspela da zauzme zgradu u nekoliko napada, a vlasti u Kijevu nisu u stanju da pošalju vojna pojačanja.

Borba i dalje traje, saopštila je Granična služba. 

Grad je nekoliko puta nadleteo borbeni avion "suhoj", ali nije delovao jer piloti nisu mogli da uoče mete, saopštila je ukrajinska granična služba.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 08:57
стратешки веома битно да имате проходност преко границе.
Ponedeljak 02.06.2014. 17:42
Fasisticki zapad , je u svim zemljama u kojima su dizali ustanke I bune podrzali demonstrante koje su oni stvorili.A vidi cuda u Ukrajini pomazu rezim ...Fasizam I ovoga puta gubi bitku na Rusiji.Nekada se vodio otvoren rat , fasisticki, odjednom a ovaj rat fasistickog zapada traje vec nekoliko decenija parcijalno ali je ipak moralo doci tu gdje ce da se zaustavi.
Ponedeljak 02.06.2014. 10:12
Fino smo ih zamolili da napuste zgradu, a oni neće, sad moramo da zauzmemo zgradu, uf biće opet onih crvenih sanduka(komunističkih), deport humanitarne za rusiju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online