Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 31.05.2014.
12:49
Beta A

"Prodajte brodove, ne dajte Rusima"

Tri predstavnika američkog Kongresa zatražila su sinoć od Francuske da raskine ugovor o isporuci vojnih brodova Rusiji i da te brodove proda ili iznajmi NATO savezu.

Kongresmeni zabrinuti zbog prodaje brodova Rusiji
 

Kongresmeni predvođeni Eliotom Endželom, uticajnim demokratom iz Odbora spoljnih poslova Predstavničkog doma Kongresa, uputili su pismo generalnom sekretaru NATO, Andersu Fog Rasmusenu, u kojem izražavaju zabrinutost zbog ruske kupovine francuskih ratnih brodova.

"Od suštinskog je značaja da zemlje članice Alijanse ne stavljaju na raspolaganje Rusiji moćno oružje kako bi ta zemlja zastrašivala ili napadala svoje susede", navodi se u pismu i dodaje da bi najbolje rešenje bilo da NATO kupi ili iznajmi ta dva broda tipa "mistral".

Američki državni sekretar Džon Keri ponovio je polovinom maja svom francuskom kolegi Loranu Fabijusu da je Vašington nezadovoljan zbog francuske isporuke vojnih brodova Moskvi.

Francuska, koja je prvobitno želela da raskine ugovor zbog ruskog pripajanja poluostrva Krim, odlučila je da taj ugovor za sada i dalje važi i da će konačnu odluku doneti u oktobru.

Reč je o brodu "Vladivostok" namenjenom ruskoj floti u Pacifiku, koji bi trebalo da bude isporučen u oktobru, a drugi je brod "Sevastopolj" koji treba da bude isporučen krajem 2016, koji je namenjen ruskoj floti u Crnom moru, čija se baza nalazi u istoimenoj luci na poluostrvu Krim.

Svaki od tih brodova može da prenese do 16 helikoptera, 60 vozila i do 700 ljudi.
Ugovor je vredan 1,2 milijardi evra.

POVEZANE VESTI

Subota 31.05.2014. 13:08
U Brisel obavezno francuske pudlice, bice dosta da zalaju i masu repicem.....sapicom mogu da potpisuju sta treba narod Francuske..... Le Pen budi narod, samo kasno, kasno......
Nedelja 01.06.2014. 09:55
И раније су се водили ратови али су се међународни уговори поштовали чак и измађу зараћених страна. Ми смо морали у Првом великом рату да враћамо дугове Немачкој због Француске, јер нам ни оне фаличне гранате не би послала да смо престали. Светска економија је давно увезана и испреплетена и у том смислу непоштовање утврђених правила много кошта онога ко би покушао да се поигра,
Petak 04.07.2014. 13:03
Hm,hmm...general Trifunovic..govoreci jezikom Momcila Bajagica,," nije votka rakija al je viski akcija"..pomenuti "drug"..je, postupio po "delu pravila sluzbe" koje "im" je odgovaralo..onesposobio je "deo tenkovlja i topovlja", kako nebi palo u ruke "secesionista i neprijatelja".."nije ih bacao u Neretvu i Sutjesku"..pa je tako "svrsilo u utrobu zeljezarne Sisak"..onaj drugi deo "tenkovlja i topovlja", se uspesno povukao sa "neprijateljske teritorije"..i, znamo "svrsio je u utrobu zeljezarne, pardon zelezare Smederevo"...hm,hmm.. macehinskim odnosom, prema Juznoj Srbiji,"bivsoj republici Makedoniji"..hm,hmm. nisu ostavljeni ni gvozdeni vojnicki kreveti "da svrse u utrobu zelezarnata Skoplje"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online