Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 25.05.2014.
08:51 >> 18:04h
Beta, Srna A

Izbori u Ukrajini: Poginuo italijanski novinar, u Donjecku nema glasanja

U Ukrajini su počeli vanredni predsednički izbori koji bi mogli doprineti rešenju krize u zemlji, mada su proruski demonstranti na istoku zemlje zapretili da će sprečiti glasanje.

Favorit na izborima: Petro Porošenko, ukrajinski milijarder
 

Oko 35 miliona stanovnika Ukrajine biraće između 21 kandidata. Ankete daju prednost biznismenu i milijarderu Petru Porošenku, ali i predviđaju da najverovatnije neće imati apsolutnu većinu, neophodnu da pobedi u prvom krugu.

17:27 - DART VEJDER - Vlasti u Ukrajini zabranile su Dart Vejderu, lider Ukrajinske Internet partije, da glasa na predsedničkim izborima, jer nije hteo da skine masku.
15:25 - KRAĐA - Ukradeno je oko pet miliona glasačkih listića, koji su bili namenjeni za Lugansk i Donjeck.
12:52 - ITALIJA - Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je poginuo italijanski novinar Andrea Ronkeli u blizini ukrajinskog grada Slavjanska, u Donjecku, prenosi Itar Tas.
11:32 – LUGANSK - U Lugansku, centru susedne provincije, nema glasanja, ali su izgleda otvorena neka izborna mesta u tom regionu, prema lokalnim zvaničnicima.
11:31 – DONJECK - Regionalne vlašti u Donjecku saopštile su da je samo 426 od 2.430 izbornih mesta otvoreno u tom regionu, a u samom gradu Donjecku nijedno.
11:30 - SLAVJANSK -  Italijanski novinar Andrea Ronkeli poginuo je u nedelju u minobacačkoj vatri kod Slavjanska na istoku Ukrajine, saopštilo je italijansko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Frans pres. Prema pisanju ruskih medija, u Ukrajini je takođe poginuo i prevodilac Ronkelija i jedan ruski građanin, dok je jedan francusk i novinar ranjen i nalazi se u bolnici. U Ukrajini se danas održavaju izbori za predsednika, a agencija AP navodi da proruski pobunjenici na istoku pokušavaju da blokiraju glasanje otimanjem glasačkih kutija i patroliranjem po izbornim mestima.

Njegova najveća rivalka, bivša premijerka Julija Timošenko, ima prema istraživanjima javnog mnjenja, podršku šest odsto birača. Ako niko ne pobedi u prvom krugu, drugi krug biće održan 15. juna, u kome ankete prognoziraju pobodu Porošenku.

U telefonskom razgovoru sinoć lideri Rusije, Nemačke i Francuske - Putin, Merkelova i Oland- saglasili su se da izbori u Ukrajini treba da prođu u mirnoj atmosferi.Oni su ocenili da ovi izbori imaju bitan značaj za stabilizaciju prilika u Ukrajini i da posle toga treba što pre završiti energetske pregovore Kijeva,Moskve i Brisala.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.05.2014. 09:14
Унапред се зна ко ће бити Преседник Украјине.Брисел се договорио са фашистима из Украјине шта да буде и како да буде.Вашингтон диригује народом Украјине.Када смо бирали Преседника Србије 20 маја 2012 године у 15 часова су САД честитале победу Николића.Значи знало се ко ће бити Преседник Србије.Већином света диригује већа сила.Украјински народ добиће новог Преседника али народ ће живети још горе.Украјина ће бити још више задуженија.Циљ запада је да осваја нова предузећа у новим окупираним државама и да имају профит.Запад ће отворити нова предузећа у Украјини али неће никад радник имати плату као онај на западу.Бугари и Румуни су ушли у ЕУ али њихове плате су око 200 евра.Кајаће се украјинци .
Nedelja 25.05.2014. 09:26
Sta ce Ukrajini opet demokratski predsjednicki izbori kad EU i Ameri vidjeli smo nisu postovali predhodnu demokratsku vlast, Svrgli su pucem demokratsku vlast a postavili fasisticku, Ovaj ce im Poresenko biti prava super marioneta, da cuva svoje milijarde i poslusno izvrsava sve zadatke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online