Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 16.05.2014.
17:55
Beta A

Prorusii proterani iz državnih zgrada u Mariupolju

Lokalne patrole radnika čeličane primorale su Proruse da napuste državne zgrade koje su zauzeli u Mariupolju, na istoku Ukrajine i rašćišćavaju barikade koje su Prorusi postavili, javljaju izveštači agencije AP.

Radnici raščišćavaju barikade i pokušavaju da uspostave mir
 

Mariupolj je drugi po veličini grad u ukrajinskoj istočnoj oblasti Donjeck, koja je zajedno sa Luganskom u ponedeljak proglasila nezavisnost od centralne vlade u Kijevu.

U tom gradu su početkom nedelje počele da deluju građanske patrole kada je Rinat Ahmetov, najbogatiji čovek u Ukrajini pozvao radnike u njegovim čeličanama da pomognu policiji da povrati red u tom gradu.

Njegova kompanija Metinvest dogovorila se juče sa direktorima čeličana, policijom i lokalnim vlastima da zajedno učestvuju u pobljšanju bezbednosti u gradu i nateraju Proruse da napuste zgrade koje su zauzeli. U sporazumu je učestvovao i predstavnik novoformirane Narodne republike Donječk, koja je proglasila nezavisnost od Kijeva.

Metinvest ima dve čeličane u Marijupolju, primorskom gradu od 500.000 stanovnika, koji se nalazi na glavnom putu između Rusije i Krima, koji je Moskva anektirala u martu. U tom gradu je bilo teških borbi prošlih nedelja, uključujući i okršaje ispred policijske stanice u kome je poginuo jedan policajac i nekoliko pobunjenika.

Nekoliko desetina radnika Metinvesta raščišćavali su barikade od guma i raznog đubreta ispred zgrade gradske vlade, tovarili u kamione koji su ga odnosili tako da su do podne barikade skoro bile potpuno raščišćene. Ljudima je dosta rata i haosa, krađe i divljanje moraju da stanu, rekao je jedan od radnika koji su čistili ulicu.

POVEZANE VESTI

Petak 16.05.2014. 18:56
Ovakvo pisanje je dezinformacija. Istina je sasvim drugacija. Niko nije proteran, postignut je dogovor da se zivot u gradu normalizuje i ostaje odluka o zajednickom delovanju svih regiona u donjeckoj oblasti. Po dogovoru i vojne snage Kijeva su se povukle. Mogu da razumem da je iza ovakvog obavestavanja antiruska orijentacija, ali zar mislite da ste vi jedini izvor informacija, pa mozete da prodajete dezinformacije .
Subota 17.05.2014. 01:20
Naslov je antiruska koještarija iz CIA-kuhinje.Jako sam razočaran u "srpski" info-portal.Zato ja odo' u prave informacija tipa srbin-info,itar-tass,ria-novosti,russia today... Il' što bi rek'o Šojić:Što ove Vesti vole da klevetju...Aj' tjao.Odo' ja a iskreno bi preporučio i ostalim ortodoksnim rusofilima. Dosvidania do osvoboždenia!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online