Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 11.05.2014.
13:41
blic.rs A

U Donjecku zaplenjeno 100.000 listića sa unapred zaokruženim "da"

Ukrajinska vojska je zaustavila i zaplenila vozilo kojim su trojica naoružanih muškaraca prevozila oružje, municiju i oko 100.000 glasačkih listića za današnji referendum u Donjecku, na kojima je već bilo zaokruženo “da” za otcepljenje ovog istočnog grada i osnivanje nezavisne države, javlja “Kijev post”.

Ukrajinska vojska navodno je zaplenila vozilo u kome su našli 100.000 glasačkih listića sa zaokruženim "da"
 

Kako je policija izjavila za “Jukrejn observer”, muškarci, koje ukrajinski mediji nazivaju “naoružanim teroristima”, otkriveni su u predgrađu Donjecka, a listići su nađeni u prtljažniku njihovog vozila.

Mnogi gradovi na istoku Ukrajine već su mesec dana pod opsadom, a među njima je i Donjeck, gde su prorusi, za koje Zapad veruje da ih podržava Moskva, zauzeli glavnu zgradu vlade i nekoliko škola.

Ukrajinci tvrde da vest o falsifikovanim glasičkim listićima podseća na sličan incident na Krimu, regionu koji se od referenduma 16. marta nalazi u sastavu Rusije.

  

Ruske vlasti su tvrdile da je na referendumu o Krimu 96,7 odsto glasalo za priključenje Rusiji, mada je agencija ruske vlade kasnije na svom sajtu objavila da je na referendum izašlo samo 30 odsto glasača, pri čemu je samo polovina glasala za pripajanje Rusiji

Iako se čini da se referendum odvija po planu, čak je i ruski predsednik Vladimir Putin pozvao na odlaganje glasanja “kako bi se obezbedili neophodni uslovi” za dijalog između lokalnih predstavnika i vlasti u Kijevu, javio je “Dejli bist”.

Pročitajte još:

Referendum na istoku  počeo, uprkos pretnjama i pozivima da se odloži

* Počeo referendum na istoku Ukrajine

* ''Ako glasate za otcepljenje Donjecka, biće katastrofa''

* Istok Ukrajine spreman za referendum

* Donjeck odbio Putina, ide na referendum

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.05.2014. 13:49
У ОВУ ВЕСТ НЕ ВЕРУЈУ НИ ДЕЦА У ДЕЧИЈЕМ ОБДАНИШТУ,ТОЛИКО СТЕ ПРОВИДНИ ФАШИСТИ ДА ЈЕ ТО СМЕШНО
Nedelja 11.05.2014. 13:50
Postreljajte te koje ste uhvatili a listice spalite...ali prvo proverite kod turcinova da li su te bitange njegove.Prorusi i Rusi sigurno nisu...
Nedelja 11.05.2014. 14:04
Ne samo da su kukavice vec su I losi lazljivci! Meni je ovde mnogo cega ne realno! Prvo ko na dan referenduma ima potrebe da vozi bilo kakav materijal. Drugo, ne vidim ni vojnike ni policajce ni obezbedjenje koje je "zadrzalo " ove ljude. Zar nebi bilo logicno da se pokaze I recimo Registracija auta kao dokazni materijal, znajuci narav fasita pa da se I zapali auto! Imam osecaj da je jeftin reziser napravio iscenirovku. Ljudi leze ne mrdaju jedan reziser snima....puno toga jos fail za objektivnu sliku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online