Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.05.2014.
03:33
Vesti A

Zakopani novac na imanju "bombaša"

Na uništenom imanju "bombaša" Glena Sendersa u selu Derinalum u Viktoriji, policija je pronašla veću količinu novca. Vršilac dužnosti lokalnog komandira policije Pol Ros potvrdio je da je novac nađen zakopan na farmi uz Hamilton hajvej, a da su im na to pažnju skrenuli meštani.

Na imanju Glena Sendersa pranađena ogromna količina novca (Foto: Ilustracija)
 

- Bilo je šaputanja da je tamo zakopana velika količina novca. I ispostavilo se da je to tačno. Uvereni smo da nema više. Želimo da zaustavimo sva govorkanja i ako ima ljudi koji bi hteli tamo da idu u "lov na zlato", nije vredno.

Komandir Ros kaže da je sav novac sada u rukama policije i predstavljaće deo Sendersove zaostavštine. Inače, policija je prošle nedelje i dalje bila prisutna na farmi, koja je od 11. aprila bila mesto opsade. Senders se tada vratio kući, a na sebi je nosio jaknu ispunjenu eksplozivom. Odbio je da se preda i sedam sati je bio opkoljen.

Sravnjena farma

Glena Sendersa policija je tražila u vezi sa nasilnim incidentom izazvanim nekoliko dana pre nego što je sebe pred svima digao u vazduh i povredio dva policajca. Objekti na farmi sravnjeni su sa zemljom. Senders je bio osoba stara četrdeset godina i postoje izjave da je posle smrti svoje žene 18 meseci ranije počeo prilično čudno da se ponaša.

Na mesto su bili pozvani pregovarači i specijalisti za bombe. Ali, Senders je detonirao seriju eksploziva, ubio sebe i ranio dva policajaca iz Melburna. Jedan od njih vratio se kasnije na posao, ali se drugi još oporavlja i veruje se da će duže vreme imati problema zbog ranjavanja.


Onda je usledila tronedeljna operacija da se mesto očisti od ostalog eksploziva. Ceo posao opisan je kao akcija bez presedana u australijskoj istoriji. Sve vreme, do pre neki dan, hajvej je bio zatvoren.


- Incident je bio stvarno jedinstven kad je reč o tome sa čime smo se suočili - kaže Ros. - Ne dešava se često da imamo posla sa tako velikim količinama eksploziva.
Na poslu su bili angažovani vatrogasci, državna spasilačka služba, vojska, kao i stručnjaci iz velike rudarske kompanije i eksperti sa Univerziteta Melburn, koji su davali uputstva kako učiniti bezopasnim i otkloniti eksploziv. Komandir Ros kaže da će policija povećati broj patrola u Derinalumu i narednih nedelja i da svi meštani koji su zabrinuti treba da ih kontaktiraju.


Nije hteo da komentariše kako je Senders, koji je imao licencu za rukovanje eksplozivom, ipak bio u stanju da sakupi toliku količinu.


- To je stvar istražnog sudije, rekao Ros.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online