Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 08.05.2014.
15:52
Beta A

Putin sprema iznenađenje Merkelovoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je telefonom ruskog predsednika Vladimira Putina i direktno ga pitala da li će učestvovati na vojnoj paradi na Krimu, 9. maja, izjavio je danas šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer. Putin nije odgovorio ni "da" ni "ne", već je odlazak na Krim okarakterisao kao otvoreno pitanje. Pa sad, nek' se Merkelova iznenadi. Samo što iznenađenje ne mora biti pozitivno.

Neka se Merkelova misli do sutra
 

Prema ruskim medijima, Putin će posetiti Krim prvi put od pripajanja tog ukrajinskog poluostrva Rusiji kako bi prisustvovao vojnoj paradi povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom. Taj plan, iako nije potvrđen, loše je prihvatio Berlin u kontekstu tenzija po pitanju ukrajinske krize.

"Kancelarka je direktno pitala" Putina tokom telefonskog razgovora i "on je ostavio otvorenim odgovor kad je reč o njegovom prisustvu", rekao je Štajnmajer u intervjuu nemačkoj televiziji WDR.

"Vojna parada nije dobra. Ako Putin bude učestvovao, to će još više zakomplikovati neke stvari koje su već sasvim dovoljno komplikovane", dodao je Štajnmajer.

Merkelova je u utorak ocenila da bi bila "šteta da 9. maj bude iskorišćen u kontekstu tenzija".

"Deveti maj je neverovatno važan dan vezano za pobedu nad nacizmom... Ja, lično, bila sam u Moskvi pre četiri godine za 9. maj, jer mi je bilo važno da pokažem da smo razumeli istoriju", rekla je nemačka kancelarka.

Putin je juče predložio direktan dijalog Kijeva i antivladinih demonstranata u jugoistočnoj Ukrajini za šta bi bilo potrebno odložiti referendum, ali su proruske snage to odbacile.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.05.2014. 16:00
Za Merkelovu i ostale sunarodnjake 09. Maja je jako bolan..., rado bi ona da bude na paradi pobjednika, ali jbg., historija je drugačija !!
Četvrtak 08.05.2014. 15:58
Stajnmajer se i trudi da ocuva dobru saradnju , a trcakaro je za Lavrovim na blitz-sastanak u Becu na aerodromu !?
Četvrtak 08.05.2014. 16:23
Njemci se nasli u neobranom grozdju, ameri ih pritiscu da uvedu sankcije Rusiji, a njima se to nimalo ne svidja jer je ekonomska saradnja i zarada izmedju te dvije zemlje na najvisem nivou od drugog svjetskog rata. Bice interesantno za gledati kako ce se svabe izvuci iz ove pat pozicije. Ne smijemo zaboraviti da oni nisu namazani i pokvareni Englezi i Jenkiji koji igraju na pet, a ne na dvije stolice. Svabe jesu i ovo i ono ali nikad nisu bili namazani to sigurno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online