Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 05.05.2014.
11:56 >> 12:54h
Srna A

Ruski avioni nad Krimom, histerija u Kijevu

Ruska avijacija izvela je nedavno iznad Krima vežbu za vojnu paradu koja će 9. maja, na Dan pobede, biti održana u Moskvi. Prelet ruskih lovačkih aviona i bombardera izazvao je paniku u Kijevu i iznenađenje među zapadnim saveznicima, navode ruski mediji.

Krim se sprema za paradu, Kijev za invaziju Rusa
 

Ukrajinci su primetili ruske lovačke avione i bombardere, koji su vežbali figure i trikove za nastup. Mediji iz Kijeva i neki oficiri reagovali su tvrdnjama da se Rusija sprema za napad iza koga će uslediti invazija.

Kasnije su se svi setili da će 9. maja u Sevastopolju biti održana parada ruske vojne tehnike, pa i avijacije. U prvi mah, uplašeni stanovnici Ukrajine na društvenim mrežama su širili paniku, pišući da je vreme da se traži sklonište od napada ruskih aviona.

Ruski vojni avioni iznad Krima

Postoji vrlo logično objašnjenje panike koju je izazvala ruska avijacija. Naime, Ukrajinci nisu naviknuti na prelete vojnih aviona - ukrajinska avijacija praktično ne leti, pa je pojava više desetina aviona neuobičajena.

U Moskvi ocenjuju da sadašnji ukrajinski lideri ovakve situacije pretvaraju u instrument informativnog rata. Ruski mediji tvrde da je histerija oko ruskih aviona iznad Krima pokušaj da se odvuče pažnja sa onoga što se dešava na teritoriji Ukrajine, naročito na jugoistoku zemlje. Namera je i da se privuče pažnja zapadnih "sponzora", i Rusija optuži za pripremu invazije, tvrde u Moskvi.

Razleteše se nebom plavim ruski avioni...

Pročitajte još:

* Novi okršaj dve paravojske u Slavjansku

* "Bela knjiga" o zločinima u Ukrajini kod Putina

* Donjeck pod vlašću prorusa!

Ukrajina već mesec dana, bez dokaza, pokušava da ubedi svet u prisustvo ruskih snaga u Ukrajini, što je pre nekoliko dana demantovao američki "Njujork tajms".

Ruski mediji navode da je na Zapadu pomenut rok do 25. maja (izbora) - ako se do tog momenta situacija na jugoistoku ne normalizuje, teško da će zapadne zemlje i MMF izdvojiti Ukrajini novac, najavljenih 17 milijardi evra. Zato je pokrenuta vojna operacija na jugoistoku zemlje, koju Moskva naziva – kaznenom ekspedicijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.05.2014. 12:36
хистерија и Киеву,пуне гаће и бриселу и вашингтону
Ponedeljak 05.05.2014. 12:02
Шитире истину о догађајима у Одеси: http://frallik.livejournal.com/781599.html Та истина може спасити хиљаде живота!
Ponedeljak 05.05.2014. 16:16
Zasto da ih hvata histerija kad Rusi lete iznad svog vazdusnoga prostora.I oni bi letjeli ali nemaju para za kerozin a zapadni sponzori se grizu jer je im Krim vec bio obecan za bazu seste flote.Medjutim Volodja je bio brzi i nije prodana dusa kao Gorbacov..Tek ce da ih uhvati histerija kad malo zahladi a gasa nema pa nema...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online