Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 29.04.2014.
11:47
Srna A

"Putin može da zaustavi krizu u Ukrajini, ali..."

Nemačka štampa ocenjuje da ruski predsednik Vladimir Putin ima moć da zaustavi krizu u istočnoj Ukrajini, ali da niko još ne zna njegove planove, dok neki listovi upozoravaju da zaoštravnje odnosa na relaciji Moskva - Vašington nikako ne odgovara Berlinu.

Putin u prednosti: Niko ne zna njegove planove
 

"Braunšvajger cajtung" ocenjuje da čak ni sveobuhvatne ekonomske sankcije ne bi primorale Putina na promenu strategije. Istovremeno, te sankcije mnogo bi jače pogodile nemačku privredu od američke.

Zaoštravanje koje bi vodilo do novog hladnog rata SAD i Rusije takođe ne može biti u nemačkom interesu.

Još je otvoreno pitanje da li se može sprečiti građanski rat u Ukrajini, ali Berlin treba na tome da se angažuje do poslednje sekunde. Ionako već ima dovoljno onih koji zaoštravaju krizu - navodi se u tekstu.

Nevolja je što se Rusija iz partnera transformiše u neprijatelja i što više nema poverenja. Rusija je postala nepredvidiva, navode nemački listovi

Putin će nastaviti po svom dok ne postigne ciljeve, koje, možda, nije do kraja ni definisao, ocenjuje "Braunšvajger cajtung", pitajući se da li je Putinov cilj blokovski neutralna Ukrajina ili država u rukama Kremlja.

"Frankfurtski dnevnik" smatra da Moskva gazi vrednosti koje su Evropljanima donele slobodu i blagostanje, te da Zapad ima izbor: ili će se odupreti ili će i sam postati talac.

Drugačije misli kolumnista "Frankfurter rundšaua", koji ističe da je nakon raspada SSSR-a trebalo da nastane Evropa koja garantuje bezbednost svim državama, uključujući Rusiju i njene građane.

 * "Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu"

* "Počeo drugi hladni rat"

* Moramo nekako da obuzdamo Ruse

Ali, Zapad se nije držao dogovorenog do kraja. Umesto toga, NATO je proširen do Baltika... Ima načina da se izađe iz ove krize. Zapadne diplomate treba da drže oružje zakočeno kada pregovaraju sa Moskvom - navodi ovaj list.

"Minhenski Merkur" piše da Vladimir Putin ima sve adute u rukama. U ovoj rundi pokera on svoje protivnike čita kao knjigu. Na njihovim licima ne vidi ništa čega bi se plašio.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.04.2014. 11:46
Америка гура Немачку против Русије.Немачка јој је конкурентна и у економском и у политичком смислу.
Utorak 29.04.2014. 12:05
Najbolje rešenje je da je Ukrajina neutralna i da je to crvena linija.Ako ne onda nek je podele ko nekad nemačku i kraj priče.
Utorak 29.04.2014. 12:53
Nigdje na svijetu ne bi bilo problema kad bi se vojno i politički izolirala USA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online