Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 24.04.2014.
00:30
pressonline.rs A

''SAD se nadaju ratu Rusije i Ukrajine''

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski tvrdi da je Rusija spremna da brani svoje sunarodnike na istoku Ukrajine vojnom silom ukoliko se Kijev odvaži da oružjem krene na Donjeck i druge pobunjene oblasti.

Ameri guraju Kijev u rat, ali NATO neće ratovati protiv Rusa
 

Lazanski je u intervjuu za ''Pressonline.rs'' rekao da ako Ukrajina krene vojno da rešava probleme na istoku zemlje, onda će doći i do oružane reakcije Rusije.

Da li je Vašington besan jer su im Rusi "preoteli" Krim ispred nosa? Da li su SAD htele da tamo prave baze?

Naavno da su planirali da prave baze na Krimu. Oni su čak pokušali pre nekoliko godina da se iskrcaju na ovo poluostrvo i da odrade neku zajedničku vežbu sa ukrajinskom vojskom. Međutim, taj pokušaj im je propao, jer su se skupili stanovnici Krima i oterali ih odatle.

Pročitajte još:

* Lazanski: Neće zaratiti Rusija i Ukrajina

* ’’Rusija jedina može od SAD da napravi radioaktivnu prašinu’’

* NATO: Rusija bi k'o od šale mogla da upadne u Ukrajinu

Odgovara li Americi da izbije rat između Rusije i Ukrajine? Da li to Vašington priželjkuje?

Mislim da Vašington priželjkuje sukob Ukrajine i Rusije. Amerikancima to odgovora. E, sad, da li odgovara i Evropskoj uniji, to je drugo pitanje. Ali ono što je bitno istaći, jeste da niko od NATO zemalja neće ratovati zbog Kijeva. Ukrajina nije članica NATO pakta i niko joj tu neće pomoći. Ako uđe u sukob za Rusijom, imaće komplikacije i to će dovesti do podele Ukrajine.


Da li je Donjeck samostalan u odlučivanju kada kaže da neće poštovati Ženevski sporazum, ili se ipak dogovara sa Moskvom?

Donjeck je prilično samostalan i to je njihova odluka. Oni su uvideli kako su nacionalisti preuzeli Kijev i sada i oni na isti način žele da ostvare svoje ciljeve. Podstaklo ih je i odvajanje Krima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.04.2014. 00:36
Јаког рата.., Пуц пуц три дана и готови фашисти из Украјине. Требали би Руси да крену и да то једном заврше. Да врате Јануковича на власт до избора.
Četvrtak 24.04.2014. 00:54
Тужно, неће гинути господа већ сељачка деца . Ваљда неће нико ! Боже ако постојиш спречи нуклеарни рат. Народ читавог света жели ОСМЕХ НА ЛИЦУ .
Četvrtak 24.04.2014. 01:02
a ako rusija udje u ukrajinu...napravice granicu do kijeva i to je to...i najverovatnije ce tako biti...jer je podela ukrajine vec dogovorena odaavno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online