Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 14.04.2014.
21:07
Beta A

Bela kuća: Tačno je, direktor CIA je posetio Kijev

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan bio je u Kijevu ovog vikenda u okviru radne posete Evropi, u vreme kada istočna Ukrajina prolazi kroz ozbiljnu krizu, rekao je danas portparol Bele kuće Džej Karni.

Potvrda iz Vašigtona: Brenan je bio u Kijevu (Foto: Arhiva)
 

"Možemo da potvrdimo da je direktor (CIA) bio u Kijevu ovog vikenda", rekao je Karni na svojoj dnevnoj konferenciji za štampu.  Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tražio je objašnjenje od Vašingtona povodom informacije o Brenanovoj poseti Kijevu.

"Želimo da razumemo šta znače obaveštenja o hitnoj poseti direktora CIA Kijevu", rekao je Lavrov i dodao da do sada nisu dobili uverljiva objašnjenja. Karni je odbacio Lavrovljeve izjave kao "apsurdne" i rekao da boravak direktora američke obaveštajne agencije u Kijevu ni u čemu ne odstupa iz okvira njegove "rutinske posete" Evropi.

Pročitajte još:

Zaoštrava se situacija na istoku Ukrajine

* Turčinov odobrio početak akcije!

* Janukovič: Ukrajina na putu ka građanskom ratu

* Kijev: Silom ćemo vratiti zauzete zgrade

* Ukrajino, nemoj slučajno da pribegavaš sili!

Napetosti između Rusa i Amerikanaca porasle su ovog vikenda zbog krize u istočnom delu Ukrajine gde živi veliki broj Rusa. Američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer rekla je juče da napadi oružanih grupa u istočnim ukrajinskim gradovima imaju "znakove uplitanja Moskve".

Proruski pobunjenici su juče krenuli u ofanzivu i tražili pomoć od Vladimira Putina da bi se suprotstavili proevropskoj vladi u Kijevu. Kremlj je objavio da je ruski predsednik dobio brojne zahteve za pomoć iz istočnih ukrajinskih oblasti i da prati situaciju sa "velikom zabrinutošću".

Kako navodi agencija Frans pres ta izjava izaziva bojazan od ruske intervencije, pošto je Rusija, prema navodima NATO, nagomilala 40.000 vojnika na granici s Ukrajinom, dok je predsednik Putin, s druge strane, još odavno rekao da će "po svaku cenu" obezbediti sigurnost ruskom stanovništvu u državama koje su bile deo bivšeg SSSR-a.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.04.2014. 21:07
Pa prije par sati je rekao da nije bio u Ukrajini? Kako ih kara Ruska obavjestajna sluzba, sve im usi bride!
Ponedeljak 14.04.2014. 21:41
Samo rutinska posjeta Evropi a poslije uslijedila oruzana intervencija na istok zemlje,nesto im je obecao kad su tako sigurni.Ubrzo ce se vidjeti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online