Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.04.2014.
02:32
Vesti A

Veliko spremanje kuće smeća

Radnici sidnejske opštine Bondaj počeli su za vikend čišćenje kuće familije Bobolas od silnog smeća, nakupljenog tokom godina. Majka Meri i kćerke Elena i Liana su protestovale, a komšije su likovale u nadi da će se napokon osloboditi nesnosnog smrada koji je dolazio od smeća.

Foto: Ilustracija


Teri Kadmor (71) koji živi preko puta kuće na aveniji Bunara, kaže: - Svaki put kad dođu da čiste, iz njihovog dvorišta krenu pacovi. Veliki su kao oposumi i čak mi se penju na krov i zidove.


Čistači su nosili maske, rukavice i ojačane čizme dok su čistili, a prvi njihov kamion bio je pun za 15 minuta. Iz stana Majkla Vilijamsa vidi se smećem zatrpani zadnji vrt.

Kuća smeća s Bondaja


- Biljke rastu divlje. Smeće je i tamo, ima i garaža koja se srušila. Ne bih voleo ako one opet ovako počnu.

Život sa smećem

Prisutni policajci upozorile su vlasnice kuće da se "iz bezbednosnih razloga" drže podalje od mašina i radnika. Lijana je ostala ispred vrata i gledala šta se dešava. Upitana da li je moguće da se živi u kući punoj smeća, Elena je rekla:
- Mi živimo u ovoj kući.
Opština je angažovala i obezbeđenje. Čišćenje će koštati više od 350.000 dolara i veruje se da će biti toliko smeća da bi moglo da ispuni olimpijski bazen.


U pripremi za dolazak radnika, porodica Bobolas je iznajmila kamion, koji su parkirali iza ćoška. U njega su nosili smeće, za koje su smatrali da im je najvrednije. U danima pred čišćenje, one su i spavale u kamionu. Meri Bobolas je viđena kako u tri ujutro, uoči čišćenja, nosi smeće iz kuće u kamion.


Komšija Kadmor kaže da one i noće napolju zato što nemaju više mesta u kući, takođe punoj smeća.

Šta su sve radnici našli

U smeću su, uz ostalo, nađeni: saobraćajni znak za davanje prava prvenstva, košarkaška lopta, deči plastični mač, "špageti" od sunđera za plivanje, kosilica, pločice, saksije, knjige, putne torbe, cigle, kutije od mleka, kofe, dečji šator za igru, koturaljka


- One se u stvari zavuku ispod smeća. Kada pada kiša, iznad smeća stave velike kišobrane, tu spavaju, jer ne mogu da uđu u kuću.


Jedan od radnika kaže da su "imali i težih poslova, ali je ovaj prljaviji".


- Ima tu električnih kablova, keramičkih pločica, stvari sa ulice, kolica iz samopusluge. Zadnji vrt je zapušten i ne vidimo još šta ima pod korovom.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online