Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 12.04.2014.
09:10
Telegraf A

Javio se putnik nestalog aviona: Oteti smo i nadrogirani

Nestali malezijski boing 777 na letu MH370 izgleda ne treba tražiti u dubinama Indijskog okeana već na majušnom ostrvu Dijego Garsija na koje je mogao da sleti, a na kojem se nalazi jedna od najvećih američkih pomorskih baza, prenosi portal jimstonefreelance.com. Do ovoga se došlo pomoću SMS poruke koju je navodno 18. marta poslao inženjer IBM Filip Vud, putnik nestalog aviona.

Izgleda da na ovoj tačkici (ostrvo Dijego Garsija) treba tražiti nestali avion
 

Izolovano ostrvce nalazi se usred ničega, tačnije usred beskrajnog plavetnila Indijskog okeana. Koliko god suludo zvučala, ovo je jedna od najnovijih u nizu teorija zavere koje se pletu od trenutka kada je malezijski boing 777 prosto iščezao sa radara.

Neki od pobornika ove teorije istinski veruju da je nestali avion na letu MH370 mogao biti otet i primoran da sleti baš na Dijego Garsiju, na kojem američke snage navodno imaju i tajni zatvor.

Na ostrvu ne živi niko i nema civila jer ih je američka mornarica iselila na Sejšele i Mauricijus kada je 1971. odlučila da za svoje potrebe uzme to ostrvo. Sićušno ostrvce Dijego Garsija nalazi se na 4.700 kilometara severozapadno od Australije i na njemu radi 1.700 vojnih lica i 1.500 civila.

Ostrvce ima pistu na koju avion veliki kao boing 777 može komotno da sleti.

Inženjer Filip Vud je navodno poslao SMS
 

Teorija je postala aktuelna kada je u istrazi iskrslo da je kapetan nestalog boinga Zahari Šah u svom simulatoru za letenje memorisao pistu na Dijego Garsiji. Američki novinar Džim Stoun zastupa istu teoriju koju zasniva na “dokazima” da je američki putnik sa nestalog leta Filip Vud uspeo da pošalje SMS poruku u kojoj se navode i GPS koordinate udaljene samo nekoliko kilometara od ostrva Dijego Garsija.

U navodnoj SMS poruci putnika nestalog aviona piše i da ih “neki nepoznati vojnici drže kao taoce”, prenose australijski mediji.

Ni ''A'' od nestalog aviona, sumnja se na talibane

Filip Vud je inače inženjer u kompjuterskom gigantu IBM. On je navodno uspeo da sakrije svoj ajfon 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se ne vidi puno, ali kako Stoun objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mestu.

Pomoću fotografije može se odrediti kada je i gde nastala – 18. marta i to na koordinatama koje je nemoguće “izguglati” ili naći na Vikipediji.

Nestali putnik je navodno napisao i da misli da je otet i drogiran, zatim da je uspeo da sakrije mobilni, da je izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji i da mu stalno prete smrću.

POVEZANE VESTI

Subota 12.04.2014. 09:31
Американци свуда се мешају свуда их има .Ја верујем да у томе амери имају прсте уплетене .
Subota 12.04.2014. 11:35
Kina mora da zatrazi dozvolu za pregled te vukoebine.Radi se o njihovim gradjanima i imaju pravo da proveravaju svaku vest koja se tice njih.Ako ameri odbiju to znaci da nesto kriju...u tom slucaju,Kinezi lepo pozovu Rusiju u pomoc...izvrse desant i oslobode ljude a tih 2000 americko-britanskih djubretara iz baze prebace lepo u Kinu i pokrenu istragu da se utvrdi ko stoji iza svega....
Subota 12.04.2014. 09:52
u avionu je bilo 20 vlasnika jedne americke korporacije cini mi se za proizvodnju cipova a 21 je ostao kuci i tvrdi da je sad jedini vlasnik u pizanju je ogromna cifra
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online