Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 17.03.2014.
16:02
Beta A

Ni ''A'' od nestalog aviona, sumnja se na talibane

Grčki teretni brod pozvan da proveri predmete koji plutaju morem, za koje se pretpostavljalo da bi mogli biti koferi putnika malezijskog aviona nestalog bez traga sa 239 ljudi pre devet dana, nije pronašao takve predmete, javio je atinski radio "Skai".

Porodice očajnički čekaju vesti o svojim bližnjima
 

Grčki brod "ELKA Atina" koji je u tesnacu Malaka, zapadno od glavnog malezijskog kopna, vlasti susedne Indonezije pozvale su u nedelju, da zajedno s nekoliko drugih brodova "proveri sumnjive plutajuće predmete koji liče na kofere, a mogu biti iz 'boinga' kompanije ''Malezija erlajns'' nestalog 8. marta", objavljeno je
na www.skai.gr.

Posada grčkog broda, u vlasništvu, firme "Juropijan prodakt kerijers", međutim, u tom području nije uočila nikakav trag nestalog aviona, niti plutajuće predmete. Dežurni oficir Haralambos Barucakis izjavio je za "Skai" da brod prekida potragu, ali će su je danas nastavili drugi brodovi u istom regionu.

Pročitajte još:

* AP: Avion otelo ''stručno lice''

* Malezija: Neko je namerno skrenuo avion s putanje
* Misteriozni malezijski avion viđen kod obala Tajlanda
* Pilot nestalog aviona tokom leta pušio, slikao se i gledao u dlan putnicama

U potragu za nestalim avionom se do sada letelicama, brodovima i angažovanjem vazduhoplovnih stručnjaka, uključilo čak 25 zemalja. Istraga je, prenosi "Skai", danas proširena na jednog 29-godišnjeg malezijskog avio-mehaničara koji je bio među putnicima "boinga" čiji podaci o letu ukazuju da ga je neko veoma stručan skrenuo s putanje i satima upravljao njime pošto je prekinut kontakt s kontrolom leta.

Vlada Malezije razmatra mogućnost da su Talibani oteli avion i odvezli ga u prostranu oblast Pakistana i Avganistana koju vlasti ne kontrolišu. Cilj Talibana bi bio da "boing" pretvore u "leteću bombu" i upotrebe ga kao Al Kaida pri napadu na Njujork i Vašington 2001. godine.

Ministarstvo saobraćaja Malezije je zato, u potrazi za nestalim "boingom 777", u nedelju zatražilo pomoć zemalja kroz koje prolaze dva vazduhoplovna koridora koje je mogao da koristi taj avion, u prostoru od Kazahstana - na severozapadu, preko Pakistana, sve do Australije - na jugoistoku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.03.2014. 21:06
Ovaj slučaj sa Boingom777 sa 239 putnika....već danima je za Riplijevu rubriku "VEROVALI ILI NE"...!!!
Ponedeljak 17.03.2014. 16:07
По појединим информацијама које круже интернетом,авион је отет и вероватно ће послужити за"неке"операције.
Utorak 18.03.2014. 03:41
Са`ће да га забоду у кентаки фрајд чикен на менхетну и кажу, ето, ал каида презире наш фридом и наш лајфстајл, морамо да "интервенишемо" у Занзибару...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online