Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 09.04.2014.
19:08
Beta A

Češka će tražiti od NATO da uđe u Ukrajinu

Predsednik Češke Miloš Zeman založiće se u četvrtak u susretu sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fogom Rasmunsenom u Pragu da NATO pošalje trupe u Ukrajinu ukoliko se Rusija ne zaustavi na aneksiji Krima.

Rusija ne sme upadati na teritoriju suverene države: Miloš Zeman
 

"Mislim da je nešto drugo okupacija Krima koji nikada nije pripadao Ukrajini, poklonio ga je Ukrajini Nikita Hruščov a da nije pitao nikoga. Nešto sasvim drugo je upadati na teritoriju suverene države", kazao je danas Zeman češkoj agenciji ČTK.

Češki predsednik naglasio je da u današnjem svetu ne mogu da se stalno kao argument koriste manjine.

"Pokrenuće se u svetu lančana reakcija a dovedeno do apsurda Rusi bi mogli da traže i da štite svoje građane u Karlovim Varima, a to niko od nas ne bi želeo", rekao je Zeman.

Rasmusen će u četvrtak sa predsednikom Zemanom i češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom razgovarati i o potrebi povećanja izdataka za odbranu, posebno u svetlu sadašnje krize oko Ukrajine.

"Podržavam povećanje sredstava za odbranu ali pod uslovom da se troše efikasno", kazao jes Zeman.

Češka u odbrambeni budžet trenutno izdvaja oko jedan odsto BDP- a iako je obaveza saveznika u NATO da drže sredstva za odbranu na nivou dva odsto BDP-a.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.04.2014. 19:12
Pazi da nebi opet Njemačka ušla u Protektorat. Neće više Rusi da vam donose slobodu.
Sreda 09.04.2014. 19:13
Милош Земан а зашто желиш да НАТО уђе у Украјину . Ти си плаћеник запада и мрзиш Русију и желиш да Русија нестане али тај сан неће ти се испунити . Смрт НАТО ФАШИСТИМА
Sreda 09.04.2014. 19:23
Neki ljudi jednostavno ne shvataju ili se pak prave ludi. I da dodje do invazije Rusa na severni deo Ukrajne cim bi NATO pokusao da se umesa doslo bi do globalnog sukoba koji za posledicu ima i upotrebu nuklearnog oruzija. Cak sta vise SAD je skloniji upotrebi ovog oruzija i to je i dokazao time sto ga je u proslosti vec koristijo. Lako je pozivati onu ili ovu silu u pomoc a da se pri tome ne sagleda globalna posledica cele price koja ce za kraj imati i potpuni kolaps covecanstva. Cak sta vise i sama drzava koja je vapila za pomoc ili koja je izricito trazila umesanost neke sile od ove dve supersile moze nestati u jednom trenu i to potpuno pretvorena u pepeo. Ne razumem to laprdanje ludaka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online