Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 05.09.2014.
14:20
Beta A

"Verujemo da nema ruskih vojnika u Ukrajini, tamo besni građanski rat"

Predsednik Češke Miloš Zeman, koji predvodi nacionalnu delegaciju na samitu NATO u Velsu, izjavio je da sukob u Ukrajini treba nazvati pravim imenom - "građanski rat" i da veruje šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu kada tvrdi da u Ukrajini nema ruske vojske.

Miloš Zeman veruje Kremlju: Na istoku se bore dve grupe stanovnika Ukrajine, za sada nema nikakve ruske invazije
 

"Ukoliko mislite na građanski rat u Ukrajini, stvari treba nazvati istinito i reći pošteno da je to građanski rat. Naravno, on može da se pretvori u rusku invaziju ali u ovom trenutku je to građanski rat dve grupe stanovnika Ukrajine", kazao je Zeman češkom radiju Frekvence1 u intervjuu koji će biti emitovan u nedelju.

Češki predsednik upozorio je da je invazija ono što su učinile trupe Varšavskog pakta na čelu sa Crvenom armijom kada su 1968. godine okupirale Čehoslovačku.

"U prvom naletu zemlju je okupiralo 150.000 ruskih vojnika. To je invazija. Za sada nije dokazano da u Ukrajini postoji takva invazija i ja prihvatam ozbiljno izjave ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da tamo ruskih vojnika nema", kazao je češki predsednik.

Jasnim dokazima o prisustvu ruskih vojnika u Ukrajini predsednik Zeman uslovljava dalje sankcije koje uvodi Rusiji Evropska unija.

"Ne znam da li postoji u Češkoj nekakva obaveštajna služba. Imate li je? Mogli bi da zapitate nju", reagovao je na samitu NATO u Njuportu ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bild kada je predsednik Zeman i na samitu ponovio da ruske vojske u Ukrajini nema.

Češki premijer Bohuslav Sobotka i ministar odbrane Martin Stropnjicki inače navode podatke obaveštajnih službi i NATO o oko 5.000 ruskih vojnika koji se bore na strani proruskih separatista.

"Nastup Islamske države u Siriji i Iraku je u najmanju ruku jednako velika opasnost kao ruske imperijalističke ambicije", upozorio je Zeman u intervjuu koji će u celini biti emitovan u nedelju.

POVEZANE VESTI

Petak 05.09.2014. 14:22
Ljudi se BUDE IZ KOME POLAKO...........
Petak 05.09.2014. 15:00
ČEŠKA SLOVAČKA GRČKA BUGARSKA I MAĐARSKA su odbile da pooštre sankcije Rusiji a grčvi zvaničnik vlade je izjavijo da će podržati izlazak ČEŠKE I SLOVAČKE IZ EU I NATO.
Petak 05.09.2014. 14:23
verujem da veruješ.Samo da te NATO zlikovci ne iskvare.Čuvaj svoj obraz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online