Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.04.2014.
02:36
Vesti A

Nema više pušenja u zatvorima, ali tu su dimljene ostrige

Od 5. maja, u zatvorima Kvinslenda neće biti dozvoljeno pušenje ni prodaja cigareta. U nastojanju da smiri tenzije među zatvorenicima zbog ove nepopularne odluke, zatvorske vlasti su im, za uzvrat, pripremile bogate jelovnike, koji im obećavaju pravu gozbu.

Foto: Ilustracija
 

Na listi jela koja će dobijati, nalaze se dimljene školjke, premijum sladoled u kornetima, čokoladni prelivi, pite za bankete, kobasice, ćureća prsa, šunka, slanina, sveže voće i povrće.

Obuka čuvara

Sekretar državnog sindikata zatvorskog osoblja Norm Džejkobson, koji je i čuvar tamošnjeg zatvora, kaže da je osoblje poslednjih nedelja dobilo dopunsku "obuku iz kontrole nasilja". On kaže da se svi oni "nadaju najboljem, a u strahu od najgoreg", od 5. maja. Međutim, predstavnik Korektivnih službi Kvinslenda kaže da je obuka samo deo redovnog godišnjeg programa.

Brizbejnski "Kurijer mejl" upravo je došao do zatvorske šoping-liste i saznao da je "Vulvorts" ovog ponedeljka isporučio dodatnu hranu u vrednosti od 766 dolara na adresu zatvorske farme u Taunsvilu, gde je iza rešetaka svega 12 žena. Hranu je, citiraju novine pouzdan izvor, kupila Vlada Kvinslenda. Ovo zato što se osoblje u zatvorima sada suočava sa ozbiljnom reakcijom zatvorenika, zavisnika od cigareta, koji će ostati bez svoje navike.


- Niko od njih nije prišao programu odvikavanja od pušenja i vrlo malo je onih koji upotrebljavaju flastere protiv pušenja - kazao je novinarski izvor.  - Ova hrana služi za odvraćanje. Svaki čuvar u zatvoru je u stanju pripravnosti zbog zabrane. Ne možemo da verujemo u hranu. Zamislite, dimljene ostrige.


Prema rečima istog sagovornika lista, u poslednje vreme zatvorska farma Lotus Glen dobila je i opremu za vežbu - lopte "medicinke", tegove i obruče za košarku. Inače, zatvorsko osoblje dobija posebnu obuku uoči dana stupanja zabrane na snagu, kako bi se spremnije suočilo sa eventualnim nasiljem.


Spisak sa jelovnika procurio je do "Kurijer mejla", nakon što je ovaj list dan ranije objavio da neke zatvorenice ženskog zatvora u Brizbejnu gladuju. Njihova zastupnica Debi Kilroj rekla je da su neke od njih mnogo izgubile na težini.


U odgovoru na kritike zbog slabe ishrane, predstavnik zatvorskih službi kaže da su zdravlje i bezbednost zatvorenika prioritet u zatvorima. Inače, čuvari kažu da se pakla cigareta "ispod ruke" u nekim kvinslendskim zatvorima već sada prodaje za sto dolara. Zabrana pušenja od 5. maja odnosi se i na čuvare - sve koji se nalaze na području zatvora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online