Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.04.2014.
14:37
Z. M. - Vesti A

Bosanac likvidiran zbog novca

Zbog sumnje da su počinili ubistvo dvojice muškaraca u Beču, među kojima je bio Zlatko Novaković, državljanin BiH koji je živeo u Austriji, uhapšene su tri osobe. Bečka policija je saopštila da su privedeni brat i sestra koji žive u Austriji, Kristijan H. (39) i Renata H. (42), inače hrvatskog porekla, kao i Dejan V. (29), poreklom iz Srbije.

Foto: Ilustracija
 

Novaković, koji je odbornik u Mondzeu, ubijen je 11. januara mecima u glavu dok je sedeo u automobilu BMW, bugarskih registarskih oznaka, u kom se nalazio sa poslovnim partnerom Valdemarom V. iz Nemačke. Potom su ubice bacile ručnu bombu kašikaru na vozilo, od čije detonacije je i nemački državljanin nastradao.

Osumnjičeni priznao zločin

Nakon što su uhapšeni pod sumnjom da su počinili dvostruko ubistvo, jedan od privedenih je priznao ubistvo. Policija ne želi da saopšti koja je to osoba u pitanju, ali navode da je motiv obračuna svađa oko novca.
- Za nas je zločin rasvetljen. O koliko novca i razlozima svađe, biće otkriveno na saslušanjima - kažu u bečkoj policiji.
Na telu Dejana V. nađene su povrede tipične za eksploziju kašikare, a na Novakovića je pucano revolverom američke proizvodnje, koji su nakon zločina osumnjičeni bacili negde u okolini Beča i za njim se trenutno traga.

Policija dugo nije mogla da otkrije motiv nesvakidašnje likvidacije i sumnjalo se na takozvanu dizel mafiju, pošto je ubistvo delovalo kao mafijaški obračun. Policija je uskoro došla do podataka da su brat i sestra, poreklom iz Hrvatske, učestvovali u dvostrukom ubistvu, a da je motiv novac.


- U blizini Salcburga uhapšen je Kristijan H. dok je Renata H. privedena u Beču u jednom od Mekdonaldsa. Dejan V, koji je rodom iz Beograda, uhvaćen je na ulici u mestu Matighofen - izjavio je Gerhard Majmeder iz pokrajinske kriminalističke službe Beča.


Hapšenje u Gornjoj Austriji i Salcburgu obavili su pripadnici specijalne jedinice austrijske policije, poznati kao EKO Kobra.
- Prilikom hapšenja niko od osumnjičenih nije pružao otpor i svi su prebačeni u istražni zatvor u Beču. U vezi sa samim zločinom ne želimo da dajemo konkretne informacije, osim da je našom istragom utvrđeno da su saznanja privredne policije dovela do osumnjičenih - kažu u bečkoj policiji.


Kako saznajemo, sve troje je u vreme zločina bilo u Beču, a prema tragovima sa mesta eksplozije utvrđeno je da su dve osobe bile prisutne u vreme ubistva. Jedan od njih je bio Dejan V. koji je povređen u detonaciji kašikare. Nakon zločina on se vratio u Srbiju i tek je u četvrtak došao ponovo u Austriju, što se čekalo kako bi osumnjičeni bili uhvaćeni u isto vreme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online