Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.03.2010.
18:59
Bild.de A

Majka otrovala decu pa se ubila

Policija u nemačkom gradu Linenu pronašla je telo žene za koju se pretpostavlja da je majka koja je ubila svoju decu, prenose nemački mediji. Tela Luke (7) i Zoe (12) su pronađena u ponedeljak u roditeljskoj kući u Linenu.

Mediji prenose da je reč o jednoj razvedenoj ženi, koja je iza sebe ostavila i oproštajno pismo.

''Ja ne znam put dalje...'', napisala je majka u oproštajnom pismu, koja je svoju decu, prema prvim rezultatima istrage, otrovala, najverovatnije, ugljen monoksidom.

Za ženu staru 37 godina, koja je radila u jednom osiguravajućem društvu se kaže da se razvela sporazumno od tri godina starijeg muža i postavlja pitanje šta je nateralo tu ženu na takav zločin.

Tela dece u spavaćoj sobi je otkrio otac žrtava, koji je došao na poziv šefa svoje bivše supruge u porodičnu kuću u Linenu, u pokrajini Severna Rajna Vestfalija.

Šef je, prema saznanjima štampe, zvao supruga, da bi rekao da se njegova bivša žena nije pojavila na poslu. Posle tog poziva je otac dece, zajedno s jednom komšinicom, otišao u kuću i pronašao tela dečaka i devojčice.

Kako bolje zaštititi decu i to od sopstvenih roditelja - pitanje je na koje se u Nemačkoj sve glasnije traži odgovor, naročito posle teških zločina koje su počinili, uglavnom, psihički bolesni, ali i roditelji koji deluju ljubazno, s komšilukom neguju prijateljske odnose, žive u lepim kućama i mirnim kvartovima...

To je pitanje kojim se bave nemačke institucije - škole, vrtići, ali i država, tražeći način za zaštitu najmlađih.

Ubijeni, izigladneli, ošureni, premlaćeni, silovani - crna je slika dece, teških sudbina, za koje je spas stigao prekasno.

Tri tela novorođenčeta ženskog pola, pronađena u zamrzivaču porodične kuće u mestašcetu Venden-Melmike, Severnoj Rajni Vestfaliji, premlaćeni dečak Kevin, žrtva očuha narkomana, tela beba na đubretu ili na tavanu porodičnih kuća, u koferima i saksijama... vesti su koje su uznemiravale nemačku javnost.

Poslednji slučaj masovnog ubistva dogodio se 2007. godine u mestu Dari, smeštenom na krajnjem severu Nemačke u pokrajini Šlezvig-Holštajn gde je majka, psihički bolesna žena, udavila svojih pet sinova starih od tri do devet godina.

U isto vreme kada se dogodila tragedija u Dariju, oko 600 kilometara istočno od mesta nesreće, u takođe, malom Plauenu u pokrajini Saksoniji, otkrivena su tri leša novođođenčadi.

Majka, stara 28 godina, je osumnjičena za čedomorstvo i da je svoju decu, rođenu 2002, 2004. i 2005. godine ubila odmah po rođenju. Leševi su otkriveni u koferu, zamrzivači i na balkonu.

Upravo ovakve tragedije u 83-milionskoj nemačkoj naciji, u kojima su roditelji počinioci zločina nad decom, uvek iznova postavljaju pitanje dogovornosti - odgovornosti društva i pojedinca, ali i socijalnih službi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online