Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 04.04.2014.
15:03
E. V. A

“Vesti“ najveća etnička novina

Dnevni list “Vesti“, najtiražnije dnevne novine za naše građane u dijaspori, dobile su još jednu potvrdu svoje čitanosti i popularnosti. Stručni nemački časopis “dnv“ (skraćeno od “der neue vertrieb“), koji se detaljno bavi dešavanjima na tržištu štampe - rezultatima prodaje štampe i marketinga, u svom poslednjem broju od četvrtka, 3. aprila, donosi listu 100 najprodavanijih časopisa i novina na najfrekventnijim i najpopuralnijim prodajnim mestima železničkih stanica u toku 2013. godine.

 

Listu 100 najprodavanijih novina pogledajte OVDE.

Među 100 najvećih naslova, kakvi su “Bild“, “Die Welt“, “Der Spiegel“, “Stern“, FAZ, “Frankfurter Rundschau“, “Fokus“, “Gala“, “Bunte“, “Cosmopolitan“, i drugi, dnevni list “Vesti“ u kategoriji dnevnih novina zauzima visoko 18. mesto - prvo iza najvećih nemačkih dnevnih novina, dok je u kategoriji svih 100 naslova rangiran na 79. poziciji.


Iza “Vesti“, sledeća i jedina još pomenuta etnička novina, “Hüriyett“, zauzima pretposlednje 99. mesto. Ovime je “Vestima“ dodeljeno još jedno veliko priznanje, kao predvodniku plejadu etničkih novina.

Inače, ovo nije prvi put da se “Vesti“ u superlativu pominju u medijima i analizama stručnih časopisa zaduženih za kontrolu prodaje. Svojevremeno je visokotiražni “Bild“ opisao naš list kao “jedne od najčitanijih nemačkih novina na stranom jeziku“, “Berliner Zeitung“ potvrdio da je “najveća srpska novina u Nemačkoj“, a njima se pridružili i švajcarski “Neue Zürcher Zeitung“ sa tvrdnjom da su “Vesti najveća novina za građane u inostrastvu“ kao i švajcarski distributer “Valora AG“ za koga su “Vesti najprodavanija novina na stranom jeziku u Švajcarskoj“.

Jedno od poslednjih potvrda svog prestiža i čitanosti, “Vesti“ su dobile 2008. godine od strane stručnog časopisa “Der Kontakter“ koji nakon istraživanja donosi informaciju “da se kod štampanih izdanja sa velikom prednošću ističe dnevni list Vesti sa 100.000 čitalaca dnevno.“

Ovim najsvežijim priznanjem časopisa “dnv“, o čemu se više informacija može dobiti i na njihovoj internet stranici www.dnv-online.net, “Vesti“ su još jednom potvrdile svoj primat na tržištu etničkih izdanja u Evropi.

Petak 04.04.2014. 15:12
Pa cestitam Vam drage "Vesti"- kupujem vase novine i ja vec preko 20 godina koliko sam u Njemackoj svako jutro. To me kosta oko 50 evrica mjesecno iako sam konstantno plajte i knap pri kasi.
Petak 04.04.2014. 15:26
Cestitke i kritike. Trebali bi biti najveci i najbolji ne samo u dijaspori nego preuzeti primat u Srbiji. Za to je potreban kvalitet i ulaganje. Novinari su vam jedne velke nule.Stranice kulture zaboravljate sedmicama. Kasnite. Dok prekopirate vijest mi je vec negdje drugo procitali. Vec 20g ocekujem veci nivo od vas. A vi to ili ne zelite ili ne znate. Srecno i puno uspjeha u daljem radu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online