Petak 04.04.2014.
15:03
E. V.

“Vesti“ najveća etnička novina

 

Listu 100 najprodavanijih novina pogledajte OVDE.

Među 100 najvećih naslova, kakvi su “Bild“, “Die Welt“, “Der Spiegel“, “Stern“, FAZ, “Frankfurter Rundschau“, “Fokus“, “Gala“, “Bunte“, “Cosmopolitan“, i drugi, dnevni list “Vesti“ u kategoriji dnevnih novina zauzima visoko 18. mesto - prvo iza najvećih nemačkih dnevnih novina, dok je u kategoriji svih 100 naslova rangiran na 79. poziciji.


Iza “Vesti“, sledeća i jedina još pomenuta etnička novina, “Hüriyett“, zauzima pretposlednje 99. mesto. Ovime je “Vestima“ dodeljeno još jedno veliko priznanje, kao predvodniku plejadu etničkih novina.

Inače, ovo nije prvi put da se “Vesti“ u superlativu pominju u medijima i analizama stručnih časopisa zaduženih za kontrolu prodaje. Svojevremeno je visokotiražni “Bild“ opisao naš list kao “jedne od najčitanijih nemačkih novina na stranom jeziku“, “Berliner Zeitung“ potvrdio da je “najveća srpska novina u Nemačkoj“, a njima se pridružili i švajcarski “Neue Zürcher Zeitung“ sa tvrdnjom da su “Vesti najveća novina za građane u inostrastvu“ kao i švajcarski distributer “Valora AG“ za koga su “Vesti najprodavanija novina na stranom jeziku u Švajcarskoj“.

Jedno od poslednjih potvrda svog prestiža i čitanosti, “Vesti“ su dobile 2008. godine od strane stručnog časopisa “Der Kontakter“ koji nakon istraživanja donosi informaciju “da se kod štampanih izdanja sa velikom prednošću ističe dnevni list Vesti sa 100.000 čitalaca dnevno.“

Ovim najsvežijim priznanjem časopisa “dnv“, o čemu se više informacija može dobiti i na njihovoj internet stranici www.dnv-online.net, “Vesti“ su još jednom potvrdile svoj primat na tržištu etničkih izdanja u Evropi.

2024 © - Vesti online